It's not about the man

Vi tror ofte, at det handler om alle andre end os selv. Men det vi ser eller oplever ude i omgivelserne, er i virkeligheden et spejl af det, som foregår indeni os selv.

Lad mig komme med et eksempel.

På et tidspunkt coachede jeg en kvinde, som var meget bekymret for sin voksne datter. Datteren havde fundet sig en kæreste og moren var så bange for, at det ikke skulle gå godt mellem datteren og kæresten. Hun kunne ligge søvnløs om natten og tænke ”Åh nej, jeg kan slet ikke bære tanken om, hvor ulykkelig min datter bliver, når kæresten ikke gider hende mere. ”

I virkeligheden havde kvinden intet belæg for, at forholdet ikke skulle holde. Datteren var glad og harmonisk. Det var vel det vigtigste, så jeg inviterede kvinden til at kigge på sine egne følelser omkring alt dette her.

Var det følelser, hun altid havde? Næh. Okay, hvornår havde hun så haft disse følelser sidst?

Så væltede det frem. Hun var blevet sendt 30 år tilbage i tiden til sin egen ungdom. Hun havde selv haft det svært med sine kærester. Hun havde haft en del og havde ikke kunne holde på dem. Et eller andet sted havde ikke hun følt, at hun var god nok. At hun ikke havde fortjent en kæreste. Hun havde altid været bange for at miste sin kæreste. Havde overskredet sine egne grænser for at holde på en kæreste. Ja, havde nærmest udslettet sin egen identitet, svigtet sig selv og tilpassede sig ud over alle grænser. Droppede sine veninder for at være sammen med kæresten, blev klistret, klynkende og omklamrende.

Men på et tidspunkt stoppede det. Hun vidste ikke præcis hvad, der gjorde det, men hun besluttede at læse videre. At gøre sig uafhængig. At nære sig selv. At vokse.

Hun fandt sin nuværende mand, som hun har været sammen med i 30 år. Er han en bedre mand end hendes kærester? Måske, måske ikke. Men hun var blevet tro mod sig selv. Hvad vi oplever ude i omgivelserne, er et spejl af det, som foregår indeni os selv.

It’s not about the man.

 

Mange kærlige hilsner fra

Charlotte Djurhuus

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
At miste sig selv - læs mere