Hvad fanden er lykke

Hvornår var du sidst lykkeligt? Det ved jeg ikke, uhmmm… MÅSKE i går, i dag, to år siden 5 års siden eller aldrig. Jeg er da glad eller er jeg!, men lykkelig – hvad fanden er det!Alt sammen spørgsmål og svar der ofte dukker op i forbindelse med coaching, personlig udvikling, mental træning etc., – men læg mærke til ordet MÅSKE. Rigtig mange er enten bevidst eller ubevidst i tvivl om begrebet lykke, hvilket i sig selv danner en stor udfordring, da det jo som sagt er svært at nå i mål uden at kende sit mål. Ligeledes kan man også sætte spørgsmålstegn, ved om lykke skal være et konkret mål eller om målet i sig selv bør være rejsen til sine mange mål og drømme. Dette giver i fald en masse mere lykke undervejs og delagtiggøre en selv mere i sit liv og dens mange facetter. Vigtigst er det dog at pointere at lykke under denne rejse ikke udelukker de mange mål og drømme. Dykker man lidt dybere ned i indvirkningen på disse begreber på den enkelte opstår der samtidig et paradoks. Bedst forklaret ud fra den sammenligning, som mange gør med lykke - nemlig opnåelse af succes. 

Det underfundige lykke paradoks og frygten for succes 

Frygten kommen ofte til syne på 2 forskellige måde: Frygten for IKKE at opnå succes, og på den anden side frygten for netop at opnå succes og dermed lykke for mange!. En form for lykke paradoks, da rigtig mange har frygt for ikke at få succes, og dermed jager det hele livet igennem uden at føle efter, hvad det er, de vil. Dette ofte i en form for higen efter en drømmeverden, der ikke står i relief med deres egen reelle verden, hvilket i yderste konsekvens kan betyde, at de gør deres egen og reelle verden forkert. 

På den anden side af dette paradoks hersker så frygten for netop at lykkes, få succes og dermed lykke. Her er det en frygt, der ofte bliver manifesteret i en indre dialog, om man nu også fortjener den, om man kan varetage denne succes og i sidste ende, om det så var det, - og hvad kommer der kommer efter denne succes og lykke! 

Definitionen af lykke og succes er en svær størrelse og som så meget andet starter det ved en selv, og ikke en sammenligning med sin omverden. Hvad føler du for, hvad skal der til for, at du bliver lykkelig, – hvor mange regler og krav har du sat til din lykke og succes set i forhold til, hvad du egentlig føler. Træd ind i dig selv og tag del i rejsen hen imod dit bedre jeg. Livet kan være en lykkelig og succesfuld rejse, – hvis man tillader det overfor sig selv.

Keep Swinging

Kim Kampp

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvad er lykke og hvordan bliver man lykkelig, ofte havner folk i en form for lykke og succes paradoks