Parforholdet er fyldt med brok

Parforholdet er fyldt med brok

Det er tit at vores mænd som vi selv har valgt får tur når vi kvinder sætter os sammen, hvorfor er det sådan når vi nu elsker ham, hvor tit er det ikke os selv der ikke for givet udtryk for vores behov. Hvordan skal vores mænd gøre os tilfredse hvis vi ikke forklare dem det, på deres egent sprog.

Stod i en kø i Djurs sommerland for leden dag og hørte to kvinder brokke sig over deres mænd, den ende klagede over at han ikke gav hende nok opmærksomhed. Den anden klagede over at han arbejdede så meget og hun aldrig havde fri. Hun havde fået 3 børn vel at bemærke med ham. Og holdt alt barslen. Så hun nu i 3 år ikke havde været på arbejdsmarkedet, hvilket var så træls, for hendes manden havde jo været ud og arbejde og oplevet en masse. Hun følte virkelig hun var gået glip af et eller andet.

Hvad er der da sket for denne kvinde?. Har hendes mand voldtaget hende 3 gange og tvunget hende til at holde barsel i 3 år?, har hun slet ikke selv været med til at beslutte noget?. Stakkels, stakkels kvinde. Jeg forstår frustrationen over ikke at føle, at man som kvinde har noget liv. Når hele ens dag bliver brugt på børn og bleer, og manden kommer hjem og har haft en dag på arbejdet fyldt med oplevelser.

Men jeg tvivler på at han har tvunget hende til noget, måske skulle hun ikke bruge sit brok på ham, men på at beskrive hvor meget hun glæder sig til at komme ud og opleve noget, måske skulle hun glæde sig over at stå i en kø til verdens bedste rutsjebane i Djurs sommerland, hvor hun var i gang med at oplever noget. Nogle gange går de godt oplevelser forbi os, fordi vi bruger tiden på at brokke os i stedet for. Det der helt klart er sket her, er at kvinden ikke har formået at give udtryk for sine behov over for sin mand.

I min tid med klienter er problemerne ofte at kvinden ikke føler at hun får opfyldt sine behov fra sin mand. Han syntes ikke han kan finde rundt i hvilket humør hun er i og hvad han kan gøre for at hun bliver tilfreds. I de fleste tilfælde, er det kvinden der bruger indirekte hentydninger så som jeg elsker at blive overrasket med blomster, og så håber hun han tænker ”så må jeg hellere købe blomster”.

Det er jo ikke blomsterne det handler om. Det er mere det at kvinden vil have, at han får hende til at føle sig speciel, men så må hun åbne øjnene og prøve at forstå ham, prøve at tale hans sprog, ikke bare forvente at han danser efter hendes pibe. Der skal jo som alle ved” to til at danse tango”.

Hun kunne klart sige, jeg har behov for at vi laver noget kæreste agtigt. Så jeg føler du elsker mig. Det vil hun få mere ud af. Måske skal hun forklare hvad hun ønsker at opleve med ham, og hvorfor det lige er ham hun ønsker at opleve det med, så han også kan føle sig som noget specielt i hendes øjne. Det ville helt klart give gevinst, for begge parter.

Jeg sad selv for nogle dage siden og snakkede om min ferie sammen med en veninde, snakken gik som altid på, hvad skal du lave i din ferie? jeg svarede at min mand havde planlagt at vi skulle slibe gulve, hvortil hun straks udbrød: har han planlagt at du skal knokle i din ferie, du skal vel også passer børnene og huset. Hvad har du så sagt til det, du sagde vel ” det kan du godt glemme”, min kære veninde havde kun set det negative i min situation, af ren bekymring for mig og en smule af ” havde det været min mand var han blevet slagtet”. Agtigt .

Jeg svarede hende, min mand har fået børnene passet og vil utrolig gerne lave noget sammen med mig uden børnene, og han vil også gerne have gulvet gjort pæn, så efter hans tankegang er det jo som at slå 2 fluer med et smæk. Min veninde syntes stadigvæk at det var stygt, indtil at jeg fortalte at han havde planlagt at vi skulle ud og spise min livret og ind i biografen og se den film jeg gerne ville se, så kunne min veninde sige god for det. Det jeg hørte var min mand vil være alene med mig. Og havde fået børnene passet og vi skulle lave noget sammen. Hvilket jeg elsker.

Der er utrolig mange der ikke ser det positive men det besværlige først, der er mange der ikke ved hvordan de for deres mænd til at opfylde deres behov, for de ønsker at han selv skal regne ud hvordan. Om de så skal vente til de bliver 80 år, jeg forslår at vi hjælper vores mænd ved direkte at forklare vores behov på den direkte måde ikke pakket ind på nogen måde.

Vi må meget gerne smide hvad vi har i hænderne og løbe vores partner i møde når de kommer hjem. Så de kan mærke at vi elsker dem. Jeg bruger det at sende få men dejlige beskeder til min mand, der forklare  hvorfor jeg glæder mig til at være sammen med ham denne dag.

Jeg ønsker for alle at de i deres forhold, får klar kommunikation og masser af opmærksomhed.

Knus og Kram Tine Tiemroth Boeriis

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Parforholdet er fyldt med brok