Når du nu har væltet dit selvværd,må du selv rejse det op igen.

Da det er os selv der konstant rander og giver vores selvværd et drag over nakken, er det også os selv der må gøre det godt igen. Jeg lige som alle andre, er min egen største kritiker, jeg blev rigtig klar over det, da min mand for leden dag sagde til mig, at jeg godt nok var en lækker kvinde, når man tænker på at jeg har født 3 børn. Der er nok nogle af jer, der lige som jeg tænker” det sagde han bare ikke det sidste med de 3 børn”.

Min hjerne som jeg jo selv har trænet til at kritisere, tænkte straks, okay så han syntes man godt kan se at jeg har fået 3 børn, ikke noget med at tænke at manden virkelig er stolt af mig, jeg tog dog 30 kg på ved hver graviditet, som jeg har tabt igen, jeg har ammet de sidste to børn, og mine bryster sidder da egentlig ret godt stadigvæk.

Hvad er det der gør at vi er så meget efter os selv, får vi ikke nok kritik på arbejdet, eller hvad med alle de gange vi indirekte er efter os selv. Der er to former for selvværds chikane, den højlydte som vi kan ændre ved hjælp fra os selv og andre, og så er der den farlige stille selvværd chikane.

Den første kender alle mennesker, personligt lyder min sådan,: vi skal til fest og jeg rander rundt og prøver tøj, for de fleste til festen har ikke fået børn eller har mega meget tid til at træne eller også har de midlertidigt anoreksi.

Jeg vil jo som de fleste gerne være med på moden, specielt fordi jeg som teenager ikke havde forældre med finanser til de moderne outfits, men for mig er det umuligt at ligne en der kan danse ballet i et sugerør uden at kaste en skygge, det med midlertidigt anoreksi, det har jeg prøvet men jeg blev sgu for sulten efter et par time.

Min dejlige mand der er yngre en jeg, står trolig model til, at jeg ikke mener min røv kan være i mine bukser eller min mave ikke er flad nok og det tøj som var godt nok, for to uger siden pludselig ikke sidder pænt mere, hvorfor er det lige at vi har så travlt med at sparke til vores selvværd.

Vi er et produkt af vores forældre, som vi selv har hørt sige det samme som vi gør nu, det gør det jo heller ikke bedre at vi fra vi er teenager bliver bombarderet med billeder af pop idoler som ligner en barbie, der står jo aldrig på billede ” REDIGERET ” Så vi tror blindt at det er målet.

Den stille men farlige selvværd chikane er straks meget sværere at komme til livs, for det er vores tanke mønster, står jeg i matas og skal købe en dag cremé kan jeg nemt tvivle på om jeg nu vælger den rigtige, skal jeg lave mad en aften, tvivler jeg på om jeg kan lave den lækkert nok, når mine børn tuder tvivler jeg på om jeg nu er en god nok mor, på mit arbejde kan jeg også tvivle på om jeg er en god nok kollega, alle disse eksempler kan de fleste genkende fra deres egen hverdag, der er jo også mange andre eksempler på vores indre tvivl-stemme.

Men det er den stemme der holder vores selvværd nede, for tvivlen er vores stille indre farlige selvværd chikane stemme, hvordan kommer vi den stemme til livs. Jeg har fundet de vise sten for mig og mit liv og dem vil jeg gerne dele med andre så i er velkommen til at nuppe et par sten.

Det jeg gør, er at rose andre, så som at sige til min kollega du har lavet dejlig mad, eller hvor er du god til at håndtere den person, altså jeg roser mine medmennesker, for min mening er lige så vigtig som din, når andre roser mig siger jeg tak, ikke noget med at tørre rosen af på en anden, jeg bruger aldrig over for mine gæster der kommer med blomster at sige ” Det skulle du da ikke have gjort” for jeg fortjener da at få blomster. Desuden er der også ubehøvlet ikke at tage imod ros fra andre, for mig er det da det samme som at sige at de der roser ikke er godt nok til at kunne rose mig, altså at de er under min standart. Jeg ved godt at det ikke er det vi mener når vi ikke tager imod rosen, men prøv af lige vel at tænk over det.

Så jeg bruger meget tid på at sige tak til de mennesker som gør noget godt for mig, for på den måde anerkender jeg mig selv og mit selvværd, ved at syntes at jeg fortjener at andre er gode ved mig. Jeg siger tak når de roser mig og er opmærksom på om den stille selvværd chikane-stemme kommer med kritik.

Så nu siger jeg som reklamen jeg egentlig syntes er død syg :

BECAUSE I´M WORTH IT det er en sætning der er god til at bremse kritik stemmen.

Are you.??? Husk svaret er uden tvivl og et stort JA.

Som altid er der noget fra mit eget liv, min hverdag som starter skrive lysten, og jeg vil sige mange tak til alle de mennesker jeg bruger tid sammen med, der beriger mit liv og giver mig stof til efter tanke. Tak til alle jer.

Tak for at i har læst det jeg har skrevet. Tine Tiemroth Boeriis

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Når du nu har væltet dit selvværd,må du selv rejse det op igen.