Der er ikke langt fra tanker til handling

Tænker vi triste tanker er vi triste, når vi bliver forelskede tænker vi kærlige tanker og bliver derfor kærlige. En lille erfaring fra mit liv. Jeg har lige haft, en døgn vagt. Derfor er jeg gået glip af en weekend med min familie. Min mand står op om natten for at gå på arbejde, han er bager. Jeg plejer ikke at vågne når han går, men det gjorde jeg i nat, jeg kunne mærke at jeg savnede ham og følte at mit behov for omsorg ikke var dækket, hvilket er forståeligt, jeg havde jo ikke været hjemme, så lidt trist lagde jeg mig til at sove igen, inden tænkte jeg, at når jeg vågner skal jeg huske at kode mit hjerte, til det gode og ikke på den triste følelse, jeg jo lagde mig til at sove med. Jeg var for træt til at tænke på at kode mit hjerte med det samme.

Da jeg vågnede og den anden side af min store seng var tom, kunne jeg høre mine tanker myldre frem, måske er det bedre med en mindre seng, så vi sover tættere, måske er det bedre hvis jeg ikke arbejder så meget og er mere hjemme, måske har han lyst til at finde en anden, han virker ikke som om, han syntes at jeg er noget specielt mere, måske har han fundet en anden. Puha hvor min hjerne gik i selvsving. Jeg kom så i tanke om at jeg jo havde lovet mig selv at kode mit hjerte med det godt når jeg vågnede, men min hjerne skulle vist også have en omkodning. For ellers ville min dag jo blive den rene elendighed.

Jeg lukkede mine øjne og mærkede de fantastiske stærke følelser som jeg har til min mand og børn, jeg lod følelserne flyde ud i hele min krop. Så satte jeg gang i de positive tanker, jeg tænkte han må elske mig fantastisk højt, for at lade mig arbejde så meget, med de ting som jeg elsker så højt, han ofre sin fritid for mig, sikke en fantastisk kærlighed, hvor er jeg heldig at have sådan en mand.

Det er utrolig unormalt for mig at have disse oplevelser, jeg holder jo foredrag og giver terapi. så andre kan finde den glade/ forstående person frem i dem selv. Hvad havde startet alt dette, det kunne ikke kun være savnet til min mand og mine børn, for jeg havde jo da tit været væk i længere tid uden at blive så rundforvirret. Jeg måtte kigge på hvad der havde fyldt i min bevidsthed og min underbevidsthed de sidste par døgn.

Det der havde fyldt var mennesker der havde meget svært ved at se ud over deres egne meninger, ikke fordi de ønskede at misforstå hinanden, mere fordi de virkelig ikke viste, at vejen til at finde løsninger på problemer er at se situationerne fra den andens synsvinkel, altså prøve sit bedste på at forsvare den andens opfattelse, imod ens egen opfattelse. For at kunne det, er man nød til at finde en større forståelse, for det andet menneskes måde at være på og se tingene på.

Vi har alle sammen en holdning til de forskellige situationer, vores holdning udspringer i vores opdragelse samt erfaringer og religion, vi vil alle gøre det vi mener, er bedst at gøre. Nogle gange rander vi ind i mennesker der gør det stik modsatte, af hvad vi mener, er rigtigt at gøre, og så har vi balladen. Begge vil kæmpe for, at det de gør, er det rigtigste. Det er en helt almindelig opførsel, for det ligger dybt i vores indstingt, en simpel overlevelses metode, som sætter os øverst i hierarkiet.

Vi beskytter det vi tror på, for på den måde bevare vi vores tro på os selv, hvilket er utrolig vigtigt for at bevare vores kærlighed til os selv og forsvare alt det vi igennem hele livet har troet og gjort.

Med den forståelse for vores egne og medmenneskers handlinger, bliver det nemmer for os, at sidde os ind i andre mennesker, for vi forstår godt hvorfor de kæmper som de gør. Vi har alle godt af at lære nye ting, det forbedre vores hjerne og gør os klogere på livet. Det giver os mulighed for at håndtere flere forskellige situationer og vi bliver mere rumlige.

Det er ikke kun på arbejdspladsen vi har godt af, at se tingene fra den andens synsvinkel, vi kan undgå at udsætte os selv for at føle os ulykkelige, på grund af noget vores partner har budt os, hvis vi prøver at forsvare og forstå vores partner, i stedet for at angribe ham eller hende, ender vi for det meste med at føle os mere elsket end ulykkelig.

 Når vi har store følelser i klemme, er det svært at se det fra den andens side. Men når vi tænker os om, er der næsten aldrig nogen af dem som elsker os, der byder os noget negativt, bare for at byde os noget negativt, det er simpelthen fordi vedkommende mener det er det bedste at gøre. Så før du angriber prøv at forstå, hvis du ikke kan, kan du jo spørge hvorfor, personen mener det er det bedste at gøre.

Knus og kram til jer alle der har læst min lange blog.

Med Venlig Hilsen Tine Tiemroth

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Der er ikke langt fra tanker til handling