Fold vingerne ud! Den holistiske iværksætter

Tænk at kunne skabe en levevej som gør dig lykkelig! At skabe en virksomhed, som står helt rent i energien og som understøtter din personlighed, dine drømme og dit potentiale, og du står helt rent i DIN energi.

Iværksætteri handler om vækst, den sætning er blevet et mantra i mediefladen. Lad os nu sætte fokus på, at iværksætteri også handler om indre vækst!

Du kender helt sikkert historier om modige iværksættere, som har holdt fast i deres visioner, også selv om omverdenen slet ikke kunne se, hvor de var på vej hen.  Dem der havde modet til at gå mod strømmen og styrken til at holde fast i visionen og som navigerede efter en indre fornemmelse, der gav dem evnen til at flyve som en humlebi, på trods af hvad omverdenens logik mente muligt.

Sådan en type iværksætter, vil jeg karakterisere som en bevidst iværksætter, fordi personen helt tydeligt har kontakt med sin intuition, har adgang til sit kreative potentiale og er så meget forankret i sig selv og sin indre styrke, at visionen kan fastholdes. Så begrebet bevidst iværksætter handler om hvordan vi navigerer i verden, og hvordan vi manifesterer i den.

Men der er jo også mange fantastiske iværksættere som vi aldrig hører om, fordi deres succesparametre ikke passer ind mediebilledet.

...her taler jeg om dem som fx formår

...at leve af det de elsker allermest

...dem der hoppede af hamsterhjulet og skabte sig en bæredygtig levevej, som gav plads til hele mennesket

...dem som har skabt en virksomhed hvor den vigtigste vækst har været i udsatte mennesker, udvikling af samfund osv.

Den holistiske iværksætter som både er bevidst og som også har redefineret sit vækstbegreb. Det handler om at skabe en levevej som gør dig lykkelig! Ikke sådan forstået, at den lykkelige iværksætter ikke må tjene mange penge! ....det er bare ikke det parameter, som der navigeres primært ud fra.

Iværksætteri er jo i høj grad en personlig udviklingsvej, rigtig mange mennesker får realiseret deres potentiale og deres visioner gennem CVR-nummeret. Her får de foldet vingerne ud og får materialiseret deres drømme, mens læringskurven går stejlt opad, fordi hvert et fejltrin og fejlnavigation kan koste dyrt!

Jeg mener ikke, at vi alle nødvendigvis skal være det næste Skype, AP Møller eller Apple. Det er på tide at vi ser at målestokken for vores egen succes kan vi kun selv sætte! Hvis du synes det er en fantastisk succes, at arbejdet med dine drømme lige kan finansiere dit liv, så er det jo en succes! 

Det spirituelle i at være en holistisk iværksætter handler ikke om omfanget og ydre labels på din drøm, det handler derimod om at kunne skabe en virksomhed, som står helt rent i energien og som understøtter din personlighed, dine drømme og dit potentiale, og det handler om at du står helt rent i DIN energi.

Drømmer du om at blive holistisk iværksætter er det ikke nok at at tælle pengene og skrive forretningsplanen, der er også indre arbejde der skal gøres! Du må kende dig selv, kende dine drømme, turde rume og se din angst i øjnene, have adgang til din intuition og have så megen forankring i dig selv, at du kan/tør handle på din intuition og holde din vision klar, på trods af ydre modstand. Den holistiske iværksætter kender forskellen på essensen af sin drøm (som der navigeres ud fra og ikke ændres på) og indpakningen (som kan justeres og modelleres efterhånden som drømmen udfoldes).

Som mangeårig virksomhedsrådgiver og coach har jeg set alt for mange virksomhedsejere, som er endt i et frustreret hjørne med deres virksomhed, et sted hvor det er blevet surt, hvor de er stagneret og har endt med at skabe en virksomhed, som de slet ikke synes er sjov at have med at gøre. Når vi har analyseret situationen nærmere, har det ofte vist sig, at grunden til at det er gået galt, er fordi de ikke har evnet at holde fast i dem selv og i deres drøm… de mistede dem selv i processen!

 

Der er absolut intet at fordømme i det, for det er meget, meget let at falde i den gryde som uafprøvet iværksætter, da man hver dag med sin nye virksomhed vil støde på velmenende råd a´la… ”sådan gjorde jeg og det virkede, derfor skal du også” eller”sådan gjorde jeg og det virkede, derfor skal du også” eller ”det gik galt for mig, så det må du ikke”. Når man står som uerfaren, så lytter man.... lytter til alle røster og navigerer til højre og venstre for at gøre advokaten, rådgiveren, partneren, kollegaen… ja, alle glade. Men hvad med dig? Det kræver en indre styrke og en evne til at mærke sig selv, så du ikke mister dig selv og din drøm i processen.

Hvis vi skal skabe noget unikt, udvikling og vækst, så må vi gå ad nye veje og ikke i andres fodspor. Selvfølgelig er det en god ide at lære af andres og egne erfaringer, men hvis det eneste vi gør, er at gentage disse mønstre, kan vi måske nok skabe Best Practice….men vi kan ikke skabe Next Practice!

Den bevidste iværksætter lytter selvfølgelig og lærer selvfølgelig også, men konfererer altid med sin indre stemme og lader denne tage den endelige beslutning. Når intuitionen og dit hjertes stemme bliver din mastermind og logikken tjener din intuition, så vil du mestre det holistiske iværksætteri.

Det er tid til at tage vingerne på!

af Marina Hjørdie
Virksomhedsrådgiver og spirituel mentor

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Iværksætteri handler også om indre vækst. Læs mere