4 ORD DER FÅR DET HELE TIL AT SPILLE

Kender du også følelsen af at være galt på den? Resten af familien er fx i højt humør, men du hører din stemme brokke sig lidt, kværulere, eller du har bare en ikke så fed følelse i kroppen. Eller du gør lige præcis det, der får nogen til at græde, du spilder mælken osv.

Sådan en dag havde min 10-årige datter Hannah i dag. Og det var så tydeligt, at det blev mere og mere svært for hende at komme igen. Har man først kikset en del gange og fået sin lillesøster til at græde, sin far til at blive irriteret og er blevet kigget på med et træt blik af moren, ja - så er det bare ikke så nemt at komme igen.

Og selvom d andre forsøger at holde fanen højt og ikke være for irriterede eller bebrejdende, så gider man ikke deres medlidenhedsvenlighed eller overskudskommentarer.

Sidst på eftermiddagen kom jeg i tanke om det geniale trick, der stammer fra Hawaii, og som vi sætter hinanden fri ved at bruge. 4 ord. Såmænd helt enkelt.

Jeg elsker dig. Tak.

Jeg sagde ordene indeni mig selv. Og som altid havde de den overnaturlige magiske effekt, hvor alting pludselig falder på plads. Hvor tingene falder i hak. Hvor Hannahs sky af frustration bliver opløst, og alle kan finde hinanden på ny.

Prøv det, når du selv eller andre er ude af takt med den rytme, der får hverdagen til at glide og swinge. Sig blot indeni dig selv "Jeg elsker dig. Tak."

Hvis du vil læse et par ord til om, hvorfor det er så smart, så læs med her: http://www.holdaf.dk/tips-og-redskaber/oevelser/4-magiske-ord-i-hverdagen. Men der er ikke rigtigt noget at risikere, så du kan også bare vove pelsen og prøve det af. For hvem har egentlig sagt, at det hele altid skal være så svært og kompliceret?

Louise Klinge Nielsen er forfatter, forældrerådgiver og foredragsholder. Hun har arbejdet med hundredevis af børn og unge - fra børnehaveklasseelever til smedelærlinge. På bloggen holdaf.dk giver hun forældre inspiration og redskaber til at øge deres overskud, styrke sensitiviteten og få større indsigt i barnets verden. 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
4 ORD DER FÅR DET HELE TIL AT SPILLE