Mindfulness kurser og uddannelser

På en 20 år lang Pilgrimsrejse "Fra SygDom til VisDom"

Du er ikke din diagnose. Du er ikke den sygdom som diagnosen indrammer. 

Du er ikke alt dette, og alligevel er for de fleste af os identifikation (som ikke mindst er ubevidst) med diagnose og sygdom, så kraftfuld - fordi der netop ER tale om identifikation - at der blokeres for healing og helbredelse.

Der inde bag diagnoser og sygdomme ligger VisDommen. Er DU.

Du må selv gå derind bagved. Kun du kan gå vejen, for i det "etablerede system" ses du som noget -  har du noget i dig - er du selv noget og nogen - der skal behandles. 

Jeg ønsker for dig at du med mod, mildhed, mindfulness og humor, vil tage på en Pilgrimsrejse - ind i dig selv. En rejse tilbage til hvor du kommer fra og til den du er. Tilbage til VisDommen. Tilbage til det der ved, til det der taler og det der lytter. Til det der elsker ubetinget.

At du vil tage på Pilgrimsrejse hvor hvert et skridt er en ubetinget kærlighedsaffære med den du er og alt det du indeholder. ALT! ALT!

Alle de sider af dig du elsker, er stolt over og taknemmelig ved. 

Alle de sider du har modstand imod, skammes over og ønsker bort.

Alt dette, alle disse sider der ligger i dit lys og dit mørke, må du møde med mod, mildhed, mindfulness og humor. Med ubetinget kærlighed. 

Hvorfor? Fordi du længes efter at gøre det og fordi du ved at det er sandt. Fordi når alt kommer til alt, har du så andre muligheder?

Da vil depressionen lette og fordampe. Da vil angsten miste sit tag i dig. Da vil de kroniske smerter i din krop dæmpes og svinde bort.

Hvis det ikke var sådan ville jeg ikke skrive det. Kunne jeg ikke skrive det, for hvor skulle ordene da komme fra?

Jeg har oplevet det selv. Det er kapitler i min egen livshistorie gennem mere end 20 år. Herfra kommer ordene. Fra VisDommen der ligger bag SygDommen - og venter. Kun på dig. Som den ventede på mig og blev ved med at kalde. Igennem et halvt liv.

Jeg er i dag fri. Ikke fri FOR men fri MED. Det er den største frihed der for mig at se findes - at være fri MED det som er. For der vil altid være noget. Altid. Fordi vi er mennesker. 

Så det handler ikke om at blive fri FOR, men at indse muligheden og vores potentiale til at blive fri MED.

Så vi kan slippe kampen, troen, håbet og ønskerne om at blive fri FOR. For netop dette, at ville være fri FOR, er forhindringen for at opdage VisDommen i at det handler om at blive fri MED.

ALT vil ses. ALT vil mødes. ALT vil anerkendes. ALT vil elskes.

Og netop denne sandhed transformerer angst, depression og smerter. For også angst og smerter længes efter at blive set, mødt, anerkendt og elsket.. længes så ufatteligt inderligt.

Jeg har fået mange opfordringer på at skrive en bog om de seneste knap 25 års Pilgrimsrejse. En rejse gennem mange hospitaler, mange diagnoser, mange håb, mange kampe. Og ikke mindst om at slippe det hele i overgivelse. At stå i ingenmandsland uden at vide noget som helst. Uden noget at holde fast i. Uden fodfæste. Uden anker.

Og netop dette at være "uden noget", blev paradoksalt nok et anker, der gjorde det muligt at lytte, sanse og åbne op til noget jeg ikke anede fandtes. Hvordan skal man da søge noget, man ikke aner findes? 

At stå i håbløsheden gjorde forskellen, for det var håbet der holdt mig fast. Håbet og ønskerne om at bliver rask og slippe af med alt det ubehagelige. Da jeg slap håbet, slap håbet sit tag i mig og der blev plads. Plads til MIG.

Til at se. At møde. At anerkende. At elske. Det som ER, som det ER.

Til at se, at møde, at anerkende og elske den JEG ER som JEG ER.

Uden skam og skyld. Uden at skulle være god.

For i kampen for at ville være god, blokeres den iboende strøm af godhed. Den lukkes inde af anstrengelserne efter at ville være god. God nok. Denne udtømmelige stræben efter at være god. Nok.

Hvis bare vi kære mennesker vidste hvor meget skam, skyld og stræben efter at være god skaber depression, angst og smerter i kroppen. Hvis bare vi virkelig vidste det, ville vi ændre det og starte med at elske os selv - ubetinget. Det ved jeg vi ville. Vi er skabt til det. At gøre det er VisDom - at gøre det modsatte skaber SygDom.

Så måske vælger jeg at skrive en bog - eller rettere sagt; vælger at lade være med at stå i vejen for den bog der allerede er skrevet inden i mig og lader den komme sig til udtryk. 

Intentionen med den ville være at give støtte ud fra erfaringer, der ikke er teorier og doktorafhandlinger. Ikke kommer fra en stor spirituel lærer. Men som er levede erfaringer af en ganske almindelig mand med familie og hverdagslivets gaver og udfordringer. 

Intet af det jeg her har beskrevet er unikt eller særligt gældende kun for mig. Det er for os. Jeg siger ikke at det nemt, jeg siger at det muligt. 

Og hvad angår min egen Pilgrimsrejse er den ikke slut. Den er jo netop kendetegnet ved at være en rejse. Kaldet livet.

Med ønsket om uanede mængder kærlighed, kram & kolbøtter i dit liv, inviteres du hermed med på Pilgrimsrejse.

 

Kærlig hilsen

Heirich Johansen, meditationslærer og underviser i mindfulness

__________________________

Four Strong Winds
Heinrich Johansen, mindfulness instruktør & meditationsformidler.
http://www.heinrichjohansen.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

God artikel. Tak for den <3

Kh
Malouna

Fra SygDom til VisDom. Du er ikke din diagnose eller din sygdom. Læs hvorfor