Mindfulness kurser og uddannelser

Mindfulness er heartfulness - lad hjertet være fyldt og strømme over

Som jeg oplever det, er essensen af mindfulness, ikke at opnå indre ro...

Det er ikke en behandlingsform, hvor formålet er at komme af med stress eller sygdomme eller at opleve behagelige tilstande. 

Selve graden af vågenhed og mindfulness (det bevidste nærvær), er langt vigtigere end tilstanden. Det er vigtigere end hvorvidt noget opleves som værende behageligt eller ubehageligt, i balance eller ude af balance, godt eller skidt.

Denne vågenhed og indstilling i mindfulness, kalder på vores mod, mildhed og ikke mindst humor. For meditationer og livet går jo som bekendt op og ned… like a roller-coaster.

Jeg synes først og fremmest at det er særdeles positivt at mindfulness efterhånden kædes uløseligt sammen med stress-behandling. Fordi man i denne behandling gradvist får adgang til noget dybere i sig selv, adgang til den iboende visdom, hvis udbytte og glædesfølelse, rækker langt ud over det at opnå noget (behageligt?) eller at komme af med noget (ubehageligt?). Det er positivt, fordi rigtig mange mennesker simpelthen oplever at få det fysisk, mentalt og følelsesmæssigt bedre med regelmæssig mindfulness praksis.

Men i dette fokus på at "behandle noget med mindfulness", kan man let miste kontakten til essensen af mindfulness.

Mindfulness er i sin essens ikke en behandlingsform, hvor det handler om at komme af med noget, at holde fast i noget eller at ændre noget som helst. I nær sagt alle behandlingsformer er der en styrende agenda om at det der opleves ”sygt, skadet eller i ubalance”, skal helbredes og gøres noget ved.

Mindfulness’ essens er slet ikke en behandlingsform (alligevel giver det for nemheds skyld god mening at kalde den det), men en bevidst væren der har den effekt at gå ind i hele organismen, hjerne, krop, organer osv. og dermed selvregulerer og healer det os indefra.

Men det er ikke formålet med at træne mindfulness - det er udbyttet af at være mindful og at praktisere mindfulness.

I mindfulness hengiver vi os ubetinget til det der ER, som det ER - og det kan kun ske fra hjertets villighed og mod til at møde uden fordomme – at møde med et rungende JA. Det er den dybeste omsorg, accept og kærlig venlighed, vi praktiserer her.

Og netop dette er formålet: At praktisere dette og at holde os vågne og bevidst nærværende i øjeblikket. Uanset øjeblikkets indhold.

Så giver kroppens forsvarsværker og angrebslyst slip, for nu skal den ikke noget…

Heller ikke kroppen skal behandles eller helbredes for noget. Den MØDES ubetinget som den ER. Den SES bag sin sygdom og mødes, som den virkelig er. Og i dette dybe slip, starter kroppens egen unikke evne til selvregulering, healing og helbredelse. Og vejen til den indre ro, den dybere fred, vi ikke kan "handle og gøre os frem til".

Jeg siger bestemt ikke, at det er nemt. Jeg oplever, at det er vores intention i mindfulness. At det er den dybe kilde og visdom i os selv, vi åbner TIL. Og som vi dermed også åbner os FRA. Det er paradoksalt, at det vi åbner TIL, kan vi kun gøre ved at åbne FRA det. Fordi det allerede er der. Mindfulness kan føre dig frem til denne erkendelse.

Og hvordan opleves det for øvrigt for os selv, når andre møder os præcis som vi er, bag alt vores gøren og laden (som om) og forestilling om at skulle være gode og perfekte?

Forløsende og hjerteligt bekræftende – at man er værd at møde og elske som man ER - ikke sandt?

Mindfulness handler om dette møde i kærlighed… så enkelt er det.

Mindfulness handler om heartfulness - at lade hjertet være fyldt og strømme over.


Kærlig hilsen
Heinrich Birk Johansen

 


__________________________

Four Strong Winds
Heinrich Johansen, mindfulness instruktør & meditationsformidler.
http://www.heinrichjohansen.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mindfulness er heartfulness. Mindfulness underviser Heinrich Johansen på Levlykkeligt.dk