Heidi Strandberg Andreasen

Når din bevidsthed ikke er nok til at ændre din adfærd og handlinger. Mangler du handlekraft?

Når din bevidsthed ikke er nok til at ændre din adfærd og handlinger!

“Du hører din indre stemme fortælle dig, at du ikke skal købe fastelavnsboller! Du hører og iagttager dine tanker. Du ved, at det blot er tanker - og at de ikke behøver at styre dit liv. Du er også bevidst om dine værdier. Du ved, at du har bedst af ikke at spise fastelavnsboller og andet sødt for tit. Du længes dybest set efter en god portion næring, en god frokost! På trods af bevidsthed og tanken om at undgå fastelavnsbollen, er du pludselig på vej ud af butikken med en fastelavnsbolle i hånden! 

Du ved, at det er vigtigt for dig at træne. Du ved, at du får det bedre. At alt andet i dit liv også føles lettere, når du bevæger din krop. Men du bliver fanget i tanker om: `Jeg er træt` - `Jeg har ikke overskud` - ´Jeg venter til i morgen.´

Efterfølgende fylder den dårlige samvittighed! Skæld ud, fordi du synes, at du bør kunne tage dig sammen. Du er træt af dig selv”

Jeg er stor fortaler af at højne vores bevidsthed. For jeg ser, men mærker også på egen krop, at bevidstheden er med til, at vi kan tage valg, der er langt mere værdibevidste end valg, der er styret af vores automatpilot. 

 

Jo mere du er bevidst, jo lettere bliver det i langt højere grad at styre dit liv i den retning, du ønsker i dig! 

 

Men indimellem sker der det alligvel, at du egentlig godt ved ... Men handlingen følger ikke med! Din handlekraft føles svækket!

 

Når du er fanget i en situation med en vedvarende ikke nærende adfærd - har du tre muligheder: 

  • Du kan tænke noget andet om det! Du kan vælge at fortsætte med fastelavnsboller og manglende træning, men vælge at tænke noget mere positivt og nærende om det, du gør! 
  • Du kan ændre din adfærd. Du kan vælge at flytte dig fra situationen eller forlade den. Du kan vælge at gøre noget andet og noget nyt. 
  • Du kan fortsætte med din “ikke nærende adfærd”, skæld ud og selvkritik!

 

Mange mennesker fortsætter i uendelighed med den sidste mulighed. Ganske simpelt på grund af automatiseret adfærd og manglende bevidsthed. Indimellem sker der det, at bevidsthed ikke er nok, og at man trods bevidsthed alligevel fortsætter med ikke nærende adfærd! 

 

Bryd din fastlåste situation - Styrk din handlekraft.

Har du igennem længere tid, følt dig fastholdt i et mønster, der ikke er godt for dig? 

Har du et mønster, der tærer på dit humør, din energi og din tro på dig selv og din handlekraft? 

Udskyder du alt til i morgen? 

Har du siddet fast for længe? 

Har du igennem længere tid haft den samme ikke nærende adfærd, er det måske tid til at hente hjælp ind. Bevidsthed er et super godt skridt på vejen, men måske ikke altid nok til, at du gør det, der føles rigtigt for dig!

Når det, du inderst inde ønsker at gøre, ikke følger med, er det dit ansvar selv at tage ansvar. 

Søg hjælp

Føler du dig låst fast, har du alletiders mulighed for at hente hjælp ind! 

Bevidsthed og ansvar er også at vide og handle på, at du ind imellem kan have brug for hjælp udefra til at sætte spot på ikke nærende mønstre i dit liv. En hjælp, der kan hjælpe dig på vej mod nye nærende muligheder! 

Du behøver ikke gå i stå! Du behøver ikke stå i stampe! Du kan vælge handlekraft fremfor stilstand! Du kan handle ... I dette øjeblik!

Hvad vælger du?

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Bevidsthed og handlekraft hænger ikke nødvendigvis sammen. Læs hvorfor