Heidi Strandberg Andreasen

Hvad ville du gøre, hvis du ikke var bange?

"Jeg læste min venindes breve igen og igen. Hver eneste gang trillede tårerne ned ad mine kinder. Der var noget ved hendes breve, der berørte mig dybt. Hun skrev hjem om rejsen og oplevelserne på den anden side af jorden. Ting, jeg aldrig kunne have gjort. Helt alene tog hun afsted. Kun hende og hendes rygsæk. Ja, jeg turde ikke! Tænk, hvad der ikke ville kunne ske? Tårerne viste mig vejen mod en dyb længsel; en dyb kløft inde i mig, der måske i virkeligheden trængte til at blive udforsket.       

Tænker tilbage. På efterskolen, som mange andre i sin tid tog afsted til. Det kunne jeg ikke. Jeg sagde, jeg ikke havde lyst, men det handlede om, at jeg ikke turde. Sådan har mit liv nok været i mange år. Lidt bange; ja for alt. Selv bange for at tage med klassen på klassetur i de mindre klasser. Angsten havde faktisk været til stede i mit liv i mange år; forstår jeg i dag.         

I mange år havde jeg nu prioriteret rækkehus, camplet og katte, indtil den dag jeg ønskede at flyve. Jeg ønskede at leve livet, og så var jeg endt i min lille lejlighed for mig selv. Her var dejligt trygt, men tårerne på min kind viste mig alligevel vejen. Jeg ønskede at rejse. Jeg ønskede at leve.       

Længe efter min veninde kom hjem, sad vi på Baresso og nød en kop kaffe. Det var efter, at hun havde spurgt mig om, hvad jeg ville gøre, hvis ikke jeg var bange. Jeg havde svaret hende promte. “Så vil jeg rejse som dig. Jeg vil rejse ud med rygsæk. Jeg vil slippe al min frygt. Jeg vil sove under åben himmel i junglen. Jeg vil bestige vulkaner. Jeg vil trodse min frygt.” Alle de mange negative tanker og al min angst havde nok hele mit liv hindret mig i at leve mit liv. Intet under at jeg savnede at flyve. Intet under, at jeg ønskede at leve. Jeg ville ikke længere længes. Jeg var klar til se min frygt i øjnene.      

Den dag på Baresso efter at have klarlagt, hvad der forhindrede mig i at leve livet, spirede de første tanker om rejsen til MellemAmerika.       

 Inden jeg så mig om var rygsækken pakket."  

"Uddrag fra Mød din angst og lev dit liv værdifuldt"

Alt for ofte lader vi os begrænse. Af tanker, overbevisninger, frygt og angst! Alt for ofte undlader vi at gøre alt det, der er vigtigt og værdifuldt for os. Sådan kan vi leve længe! 

Indtil smerten bliver for stor. Ja, smerten over ikke at leve sit liv fuldt ud. 

I mange år lod jeg min frygt og angst vinde. Jeg lod det tage magten! Fordi jeg vandt noget midlertidigt. Lidt lettelse, når jeg ikke konfronterede mig selv med alt det, der  "syntes farligt og nyt". Jeg blev i min tryghedszone og gjorde det, jeg gjorde dagen før. Det føltes lettest. 

Men jeg var ikke glad! 

 

Kender du dette? 

Så er det vigtigt, at du husker, at du har muligheden i dag! 

Ja, muligheden for at stoppe op! Og kigge på dig selv.

Se på, hvilke tanker og overbevisninger, du lader diktere dit liv. 

I det øjeblik, du stopper op - da har du muligheden for at spørge dig selv: 

 Hvad ville du gøre, hvis du ikke var bange?

 Jeg spurgte mig selv, jeg fandt svaret - så min frygt i øjnene! 

Og livet blev større! 

... Hvad ville du gøre, hvis du ikke var bange? ...

Kærligst Heidi. 

Foredragsholder og forfatter til bogen MØD DIN ANGST.

www.powerflow.dk

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Angst hindrer mange mennesker i at leve livet. Læs mere