Stress og Mindfulness. Få fem 3-minutters meditationer.

Fem simple 3 minutters meditationer

Nogle gange har du bare brug for en simpel og hurtig meditation. Måske har du brug for at få dig selv centreret eller “grounded” på et tidspunkt i løbet af en hektisk dag. Eller måske skal du ud af døren om et øjeblik og har brug for at være skarp når du kommer frem? Til den slags situationer er her fem kraftfulde meditationer som alle blot tager 3 minutter.

 

1. Meditation på åndedrættet

Dette er den grundlæggende meditationstype som bruges i mange forskellige typer af meditation. Det er simpelt: Fokuser din opmærksomhed på dit åndedræt. Du skal ikke prøve at styre dit åndedræt, blot lade det ske mens du har opmærksomheden på det. Træk vejret 10 gange ind og ud mens du fokuserer på følelsen af din vejrtrækning.

Hver gang du opdager at du tænker på noget andet, vender du bare blidt din opmærksomhed tilbage på åndedrættet. Dette er den reneste og simpleste måde at træne din evne til fokus og opmærksomhed på.

 

2. Blomster meditation

Find en blomst. Enhver slags blomst kan bruges. Gå så tæt på blomsten at den kun er 5-10 cm fra dit ansigt. Nu - duft til blomsten. Tag duften helt ind. Læg hele din opmærksomhed på denne oplevelse, at lade blomsten og dens duft gennemtrænge dig. Gør dette i 3 minutter.

Blomstermeditation lader dig få fornemmelsen af naturens tilstedeværelse, uden at du behøver kører ud af byen. Det er også en fantastisk opmærksomhedstræning.

 

3. En fuld Body Scan

Start fra toppen af hovedet, og flyt langsomt din opmærksomhed ned over kroppen. Læg omhyggelig mærke til hvordan hver del af din krop føles, også de helt små fornemmelser. Når du når fødderne, starter du forfra fra toppen af hovedet. Gør dette i 3 minutter.

Denne meditation hjælper dig med at opdage nye følelser og giver dig indsigt i dit følelsesliv. Alle følelser har en kropslig komponent eller fornemmelse. Ved at være opmærksom på din krops fornemmelser, kan du lære en masse om hvordan dine følelser påvirker dig.

 

4. Taknemmelighedsmeditation

Lykkeforskere har fundet ud af at taknemmelighed er en af hovedvejene til et liv fyldt med glæde. Denne korte meditation giver dig et skud taknemmelighedsfølelse - og glæde - når du har brug for det.

Tænk på noget som du er taknemmlig for. Lad dine tanker hvile på fornemmelsen og nyd det intenst. Lad tanken give dig al den taknemmelighed du kan for den ene ting, og gå så videre til næste ting du er taknemmelig for. Bliv ved med at gøre dette i tre minutter. Du vil forhåbentlig føle dig virkelig løftet efter meditationen.

 

5. Bare vær - meditation

Denne meditation er baseret på den simple, men dybe ide, at blot det at meditere distraherer dig fra at være i nuet. Hvorfor? Fordi i og med at du prøver at være i nuet, er din opmærksomhed på at prøve, ikke på blot at være. Så hvad kan du gøre?

Bare stop. Gør ingenting. Bare sid i tre minutter og observer. Forsøg ikke at meditere, forsøg ikke at kontroller eller styre dine tanker - bare stop og gør ingenting. Nyd blot at være, uden at forsøge at kontrolle noget som helst.

Det her er fem forskellige 3 minutters meditationer som du kan bruge på et hvert tidspunkt hvis du har brug for at være mere klar, mere centreret eller mere taknemmelig. Hvis en af dem appelerer til dig - hvorfor så ikke prøve det lige nu?

God fornøjelse

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress og Mindfulness. Få fem 3-minutters meditationer. Læs mere