Din egen stemme

At lytte til sin inderste stemme, er noget af det vigtigste og på én gang det sværeste og enkleste af alle kundskaber.

Når du kan høre din egen stemme fra dit inderste – uden formaninger, uden pålagte fordomme om, hvordan du bør og ikke bør opfører dig, når du til en enestående klarhed!

I vores tid reagerer stress, jag og travlhed. Konstant bliver vi fodret med oplysninger fra ind- og udland, på tv, på internettet, på telefonen og i radioen. Vi kan få information om alt bare ved et klik. Sværere er det at få information om én selv. Hvordan kan det være?

Vi er mange som i perioder i vores liv, er så optaget af, at skulle præsterer, følge med i nyhedsstrømmen og opfylde vores rolle i samfundet, at vi har så travlt, at vi glemmer os selv. Jeg mener ikke, vi alle skal rende rundt og være egocentrerede, men det er så vigtigt, at kunne sætte grænser for sig selv og kunne opnå indre ro, så vi ikke vælter i krav og formaninger.   Hvornår skal jeg sætte min grænse? Hvornår skal jeg sige fra? Hvornår har jeg gjort det godt nok? Vi har kun svarerne på disse ting selv. Vores inderste væsen råber op og forsøger at få os til at lytte.

Når kroppen pludselig siger fra på den ene eller anden måde. Eksempelvis ved at få hold i ryggen, så er det et stort råb fra kroppen om at geare ned… Ja, du har sikkert også forstrakt en muskel og måske vredet rygsøjlen uhensigtsmæssigt. Men det er næsten altid, når det er tid for kroppen at sige fra. Det sker næsten altid på det mest dårlige tidspunkt, når du har mest at gøre… ja hvorfor mon?

Hvordan undgår vi så dette? Et forsøg herpå er i hvert fald at søge balance i krop og sind – og lærer at lytte til os selv og vores inderste stemme. Meditation er her en vej dertil. Jeg hører mange sige, at de har svært ved at mediterer. De ved, de kunne have gavn af det, for at stoppe op og slappe af i sindet, men hjernen kører konstant. Og jo mere vi har brug for at geare ned og slappe af, jo sværere er det.

Sluk mobilen, sluk tv, radio og Ipad.

Hvis du ikke kan sidde stille og meditere, så gå en tur, støvsug hele huset eller vask bilen. Hvad som helst kan efter min mening bruges som meditation eller i hvert fald kan du tømme hovedet herved. Tænk det som en renselsesproces. Du rydder op og rydder ud i dit sind.

Det betyder ikke så meget om du maler skuret, fejer blade sammen eller pudser vinduer, bare du får ro i dit sind, mens du gør det. Gør det alene og i stilhed, men s du hører fuglene kvidrer, så healer du lidt af din sjæl i mens.

Problemer som bliver ved med at rumsterer i dit hoved. Sæt dem til vægs, forhold dig til dem og beslut dig for, hvad du vil gøre. Skriv det evt. ind i kalenderen, hvis du ikke kan handle på det, med det samme og giv så slip på det.

Her kan det være meget nyttigt, at lytte til dig selv først for, at finde den rigtige beslutning:

Sæt dig ned i stilhed – fokuseret på dit indre center. Sid gerne i skrædderstilling og med ret ryg. Forestil dig du beder om hjælp fra din højere bevidsthed. Når du har ro indeni, stil så dit spørgsmål og afvent dit svar. Når det er svar fra din højere bevidsthed, kommer det klart og hurtigt. Begynder du at diskuterer frem og tilbage inden i dit hoved, er det den kritiske hjerne som svarer. Stop så og spørg igen. Den kritiske hjerne skal ignoreres, da disse svar og diskussionen stammer fra normer og opdragelse. Dit inderste væsen har alle dine svar, men det er din opgave at lytte.

Så søg ind i dit inderste center og åben op for din højere bevidsthed (toppen af hovedet) – se så hvad der sker. Stol på de hurtige og klare svar du får. Tag gerne svaret ind i dit center og mærk om det giver dig ro. Så ved du altid, hvad du skal gøre i en given situation.

Stress, dårligt selvværd, dårlig samvittighed, negativitet, udbrændthed, fordømmelse, overtrædelse af grænser m.m. – alle disse tilstande kan forhindres og overkommes, hvis du lærer at lytte til dit inderste væsen.

Vi er alle unikke og har alle vores forskellige sind – ingen kender dig, bedre end dig, så søg hos dig selv – søg og du skal finde dine svar, din ro og dine grænser.

Jo oftere du renser ud i dit sind, søger ro/stilhed og accepterer at dine svar kan komme hurtigt og uden for og imod. Jo oftere du lytter til dit inderste væsen, jo bedre hører du og jo mere balance kan du få i dit liv. Dit sind svarer måske og så indimellem, at du har brug for hjælp hertil. At søge omsorg hos andre, er også en måde at komme i balance på. Hvis vi giver meget af os selv, har vi også brug for at modtage. Hvis det ikke kommer af sig selv, må vi ud og opsøge det. Udvikling kommer af rigtig given og tagen.

Ingen er dog bedre til at tage varer på dig selv end dig. Du har muligheden for at lytte, hvis du giver dig tid og ro hertil.

Søg derfor mindre i nyhedsstrømmen omkring dig og online.

Søg i stedet ind i dig selv i stilhed. Søg også gerne ud i naturen – den afspejler dig og dit sind. Naturen og dyr i sig selv er en stærk helende kraft. Dette er en helt historie i sig selv.

Jeg vil pfordrer alle til at lytte til sin egen inderste stemme. Jeg ønsker at alle får et glimt af deres egen sandhed efter denne inspiration.

Tak fordi du lyttede til min stemme.   Venlig hilsen Sussi Freund    Læs mere om mig her: http://levlykkeligt.dk/profil/sussi_freund_kropsbehandling   __________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress og travlhed overdøver din indre stemme. Sådan får du ro og stilhed