Verden kan kun forandres indefra

Jeg har skrevet om min historie i min første bog (Gør dig fri af tankens tyranni), men syntes alligevel, at tiden nu var inde, til at tydeliggøre dette, da der den seneste tid, er kommet mange nye læsere på bloggen.

Her er min historie.

Indtil mit 43. leveår, levede jeg hvad man ville kunne kalde et "normalt" forvirret og stresset liv. Lidt ligesom 99% af alle andre mennesker. Jeg havde rigtigt travlt med at lykkedes med alting. Jeg havde rigtigt travlt med at blive en såkaldt succes. Jeg havde rigtigt travlt med at tjene penge, jeg har rigtigt travlt med at gøre alt det, som samfundet havde lært mig, jeg skulle gøre.

Og jeg troede fuldt og fast på, at det var det livet gik ud på.

Noget forunderligt skete dog. Alle mine anstrengelser lykkedes på mange måder. Jeg oplevede det, som set udefra ville kunne betegnes som en succes, og med det fulgte også flere kortvarige oplevelser af hvad jeg på det tidspunkt troede var lykke.

Med årene sneg der dog sig en underlig følelse ind i kroppen på mig. Den dybe glæde udeblev ganske enkelt, og som tiden gik, fik jeg mere og mere en oplevelse af at være fanget i et spil, som umuligt kunne vindes.

Resultatet var, som det er for rigtig mange mennesker, at adskillige såkaldte negative følger begyndte at manifestere sig i mit liv.

Set her i bakspejlet, næsten 3 år senere, ser listen skræmmende ud.

Som 43 årig stod jeg med følgende:
- udpræget nedtrykthed, og deprimeret
- kronisk mavekatar
- kroniske rygsmerter
- udpræget rastløshed
- generaliseret angst
- social fobi
- søvnløshed
- stress
- alkohol misbrug
- pillebehandling for overdreven mavesyre produktion
- periodevis behandling med lykkepiller
- og en hel stribe følge skavanker afledt af ovenstående.

Adskillige af disse symptomer levede jeg med i årtier, og kun et mirakel har været årsagen til at det ikke endte med at tage livet af mig, i fysisk forstand.

Alt dette er væk nu. Kureret og helbredt!

Set i bakspejlet, er det tydeligt for mig, at altsammen var en følge af den idé om livet som jeg levede udfra. Forestillingen om at kunne nå frem til et sted, gennem den ydre verden, hvor livet bibringer mig det der skal til, for at kunne være lykkelig.

Den allermest typiske kommentar jeg nu får fra andre mennesker er: "Jojo det er jo meget fint, du har fundet løsningen på dine problemer, men det hjælper ikke mig, jeg har mine problemer som jeg skal have løst"

Det er en misforståelse!

Jeg har ikke fundet løsningen på ét eneste af mine såkaldte problemer. Jeg har fundet det som skaber de såkaldte problemer. Det som skabte mine "problemer", er nøjagtigt det samme som skaber dine "problemer". Hvis du har en forestilling om, at du skal have løst dine "problemer" før du kan være lykkelig, som kommer du til at lede resten af dine dage.

Det vil mennesket ikke have at vide, og det er fordi mennesket typisk lytter med det i dem som skaber "problemerne". Albert Einstein har en gang udtalt: "Intet problem kan løses på samme niveau som det er opstået" - og det er i essensen det jeg peger på.

Om du vil lytte eller ej, er fuldstændigt op til dig. Der findes ikke rigtigt eller forkert, der findes kun konsekvenser, og konsekvensen af at have personlige "problemer", er at dette er netop hvad du har - personlige "problemer". Det eneste jeg gør, er, at invitere dig til at indse, at alt det du kæmper med, bygger på en misforståelse. Du kæmper kun med det, fordi det er det du er blevet lært! Ingen har sandsynligvis sagt til dig, at der findes en anden mulighed. Det gør jeg så nu, om du lytter, det er helt op til dig.

Jeg modtager ofte en række enslydende spørgsmål, og derfor laver jeg nu, en række spørgsmål/svar. Måske at du så også får svar på nogle af dine spørgsmål.

Er du den eneste som har opdaget det du taler om?
Nej, det er jeg bestemt ikke.
Flere og flere mennesker vågner op, ud af tankekonstruktionens forvirring. Generelt set, så er der netop nu en større "bevægelse" i fremdrift, hvor mennesket i højere og højere grad indser, at det ikke kan lade sig gøre, at leve på den måde, som vi hidtil har gjort. Helt til sidst i denne artikel, finder du henvisninger til andre mennesker, som formidler og peger i samme retning som jeg gør.

Har det noget med religion, at gøre?
Nej, det har det ikke. Religion er blot menneskets forsøg på at digte en fortælling op, som kan give svar på de spørgsmål, som vi ikke kan få svar på. Jeg siger ikke at religion er forkert, jeg siger blot, at hvis det er sandheden man søger, så finder man den ikke i den dogmatiske religion. Når det så er sagt, så findes der masser af steder i båden Biblen, koranen, Buddismen og andre såkaldte hellige skrifter, der rent faktisk peger i samme retning, som jeg blandt andet gør. Et eksempel på dette er Jesus, som siger: Kun sandheden kan sætte dig fri. Når vi undersøger det nøjere, så bliver det tydeligt, at vi mennesker på mange måder fuldstændigt har misforstået de budskaber, som de store religioner bygger på, og årsagen skal i de fleste tilfælde findes i de personlige ambitioner, som de mennesker har haft, der var sat til at formidle budskaberne.

Er du perfekt?
Svaret er både ja og nej. Jeg er på alle måder uperfekt, på den måde som sindet har det med at opstille betingelser for det der "normalt" opfattes som værende perfekt. Jeg er den jeg er. Jeg er det menneske som jeg er. Det paradoksale er, at denne uperfekthed, på mange måder netop er et udtryk for det perfekte. Alting er allerede perfekt som det er - og det samme er du!

Er du aldrig ked af det?
Det er godt nok sjældent. Og hvis det opstår, så ved jeg, at det alene udspringer af det faktum, at en eller anden overbevisning har sneget sig ind i mit sind, og denne overbevisning er i konflikt med virkeligheden, og så er det blot at afvente, indtil jeg selv bliver klar over, hvad denne overbevisning er. Når jeg selv indser overbevisningen, så falder den til jorden, og går i opløsning helt af sig selv.

Hvorfor skriver og taler du om det du gør?
Enkelt. Fordi det liv som jeg er, er forandret. Det har genfundet sig selv. Når jeg kikker ud i verden, ser jeg ualmindeligt megen lidelse blandt menneskerne. Jeg ser også, at alt den lidelse opstår, som en følge af den samme forvirring som jeg tidligere oplevede.
Jeg påførte tidligere mig selv ualmindeligt meget smerte, og set i bakspejlet, ville det havde været dejligt, hvis et andet menneske noget tidligere havde gjort mig opmærksom på, at der rent faktisk eksistere et valg mht. den smerte og lidelse man oplever. Det er ikke et problem for mig, at dette ikke skete tidligere, men det er blot en konstatering. Alt dette medfører dog, at jeg oplever en dyb motivation, for at oplyse mennesket om, at det rent faktisk har et valg, når det kommer til alt det kaos, forvirring, vrede, angst etc. vi oplever.
At det valg ikke består i at forandre den ydre verden, men at det består i at forandre den indre verden.
Når jeg formidler, så "kaster jeg budskabet ud i luften". Jeg har ingen intention om at overbevise noget menneske, da dette blot ville være mere af det gamle vrøvl, om udvendigt revolution. Jeg stiller mine indsigter til rådighed, og så er det op til hvert eneste menneske, om man vil gribe "bolden", og begynde sin egen frigørelsesproces.

I takt med, at der kommer flere spørgsmål af samme karakter, vil jeg udvide denne artikel.

Næste side med nyttig læsning, kan du finde her, hvor jeg gennemgår mit kernebudskab.

Her finder du en liste over nulevende mennesker, som peger i samme retning som jeg gør.

Byron Katie
Eckhart Tolle
Gangaji
Adyashanti
Wayne W Dyer
Deepak Chopra
Leonard Jacobson
Catherine Ingram

Der er mange flere, men dette er dem, som for mig, har betydet mest.

Rigtig god søndag til alle.

Kh
HC
 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Når du forandre dig, så forandre verden sig