Menneske sindets evindelige ørkenvandring

Stort set alle menneskers motivation er drevet af utilfredshed med hvad som er. Med andre ord, vi er stræber stort set hele tiden efter "at få det, som vi vil have det".

Men hvorfor skulle det være en "ørkenvandring"?

Fordi selve konceptet, at stræbe efter "at få det, som vi vil have det" er selvmodsigende. 

Det er som det kendte billede af geden, som går med en pind spændt fast til ryggen, og guleroden hængende for enden af pinden. Den går, og går, og når aldrig frem, for hvert skridt geden tager, tager gulerodden også "et skridt".

Dette ser vi ikke.

Men det er så åbentlyst enkelt.

Hvordan ville det se ud - hvordan ville virkeligheden udspille sig i øjeblikket, hvis det skulle lykkedes "At få det som jeg vil have det"?

Dette ville være ensbetydende med "at jeg vil have det som jeg får det"!

Med andre ord, så er målet - altså endestationen - for stræben efter "at ville få det som jeg vil have det", selve afslutningen på det at stræbe. Det er stræbens ophør!

Jeg siger ikke at det er forkert, at stræbe efter "at få det som jeg vil have det", jeg siger blot, at hvis man lever på denne måde, så kan det være en fordel, at være ærlig overfor sig selv, og indse, at hele konceptet "at ville få det som jeg vil have det" slet ikke går ud på "at ville få det som jeg vil have det", men at det derimod udelukkende handler om at leve i konstant utilfredshed.

Så hvis du ønsker at leve i mere eller mindre konstant utilfredshed, så fortsæt blot med at stræbe efter "at få det som du vil have det", for det er det eneste du vil få ud af det.

Hvis du derimod troede, at stræben efter "at få det som du vil have det", ville bringe dig lykke, så ved du nu, at det ikke er tilfældet, og måske dropper du så hele konceptet, og begynder at leve med, at ville "have det som du kan få det".

Men for at dette sker, så er det en forudsætning, at du træffer en beslutning om, at du ikke længere vil føre dig selv bag lyset, ved at vedblive med at tro på det du er blevet lært.

Beslutningen er helt og aldeles din.

Kærlig hilsen

HCA

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Menneske sindets evindelige ørkenvandring: at få det som du vil have det