Hvad nu hvis du kunne få alle dine ønsker opfyldt?

Hvis nu du fik at vide, at du kunne få ét ønske opfyldt, hvad ville du så ønske dig? De fleste mennesker ville sige "Så vil jeg ønske mig, at jeg kunne få alle mine ønsker opfyldt...." 

Men er det sandt?

Er det sandt, at hvis du fik valget, så ville du vælge, at du kunne få alle dine ønsker opfyldt?

Undersøg det ærligt inde i dig selv. 

Hvis du kunne få ethvert ønske opfyldt det øjeblik du fremsatte det, hvor lang tid ville der så gå, før du ville kede dig bravt?

Hvor lang tid ville der gå, før dit inderligste ønske, ville være: Overrask mig!

Måske tror du, at du ikke vil komme til at kede dig. Hvis dette er tilfældet, kan jeg blot sige, at opgaven med at være ærlig overfor dig selv, er dit ansvar, den er ikke min.

Alle vi andre, der godt kan indse, at der ikke vil gå lang tid, før vi ville kede os. At der ikke vil gå lang tid, før vores største ønske ville være: Overrask mig!

Hvad kan vi bruge denne indsigt til?

Måske ser vi, at vi i dette øjeblik er lige præcis der hvor vi virkeligt ønsker os at være - overrask mig... - måske ser vi, at jagten på, at få opfyldt vores ønsker, er en stor besværlig omvej, som i sidste ende kun fører os ét sted hen - lige der hvor vi altid har befundet os.

Måske ser vi, at jagten på at få opfyldt vores ønsker, er en kæmpe parodi, som kun har et eneste formål, at få os til at vågne op til virkeligheden.

Måske ser vi det - måske ser vi det ikke.... Hvad ser du?

PS. Nogle vil hævde, at de ikke ønsker sig, at få alle ønsker opfyldt. At de kun har nogle få ønsker, som de gerne vil have opfyldt. Er det sandt? Hvad sker der, hvis du får disse få ønsker opfyldt? Så ville der opstå nye ønsker.... Osv. osv. - så at hævde, at du ikke ønsker, at få alle dine ønsker opfyldt, er blot, at lyve for sig selv. 

Måske ser du det, måske ser du det ikke...

PPS. Nogle vil hævde, at de har brug for at have ønsker, ellers vil de ikke foretage sig noget. Hvordan ved du det? Har du nogensinde levet uden ønsker? 

Ved du hvad det vil sige, at leve uden ønsker? Hvis du vidste det, så ville du have opdaget, at livet slet ikke kan lade være med at folde sig ud. Du ville have opdaget, at selve den livsfylde, mennesket søger via opfyldelse af ønsker er en illusion. 

Du ville have opdaget, at den livsfylde du søger, altid har ligget "gemt" i det du foretager dig i dette øjeblik, at livsfylden ligger "gemt" i selve livets udfoldelse, og at denne udfoldelse aldrig vil være afhængigt af hvad den fører til, men alene i selve udfoldelsen, og du vil have fundet livets mening, og glæde samt lykke i ubeskrivelige mængder.

Måske ser du det, måske ser du det ikke....

Rigtig god weekend.

Kærlig hilsen

HCA

Læs mere om mig her:  Hans Christian Andersen er forfatter til 4 bøger om mindfulness, og skriver jævnligt nye artikler om bevidst nærvær og nuets kraft. 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Dejlig blog med stof til eftertanke. Tak for den HCA.
Alt er perfekt, fordi det er.
Kh Charlotte

At få dine ønsker opfyldt, er det alt hvad du vil? Læs HCA på Levlykkeligt.dk