Hvad du absolut ikke ønsker at vide

Er du ofte skuffet, ked af det, sur, måske vred, eller irriteret, frustreret, deprimeret eller ulykkelig?

Ja, så må jeg “desværre” fortælle dig, at du selv vælger det. Dette er der ikke mange der ønsker at få at vide. Men den indsigt, at det forholder sig sådan, er lige præcis din vej ud af din ulykkelighed.

Lad mig forklare.

Hvorfor er vi skuffede, kede af det, vrede, frustrerede, deprimerede eller ulykkelige? Når du undersøger dette spørgsmål, 100% ærligt, så vil du altid komme frem til følgende svar. Jeg er ulykkelig, fordi noget eller nogen er på én måde, som jeg ønsker skal være på en anden måde.

Kan du mon se det?

Hvad dette “noget” er, kan være hvad som helst. Men fakta er, at du er skuffet, ked af det, sur, måske vred, eller irriteret, frustreret, deprimeret eller ulykkelig, fordi et eller andet, netop i dette øjeblik er på en måde, som du ikke bryder dig om, og som du mener burde være anderledes.

Hvordan kan vi være sikre på at dette er det korrekte svar?

Simpelt nok. Spørg dig selv, hvad der ville ske, hvis alt i hele universet, var som du ville have det. Hvis du havde magt over hele universet, og kunne afgøre suverænt, hvordan alting skulle være, hvad ville du så have tilbage, at være ulykkelig over?

Så fakta er, at du ulykkelig, fordi noget eller nogen er på én måde, og du vil have, at det, eller de skal være anderledes.

Men hvis du mener, at noget eller nogen burde være anderledes, og, at det er dette noget, eller nogens skyld, at du er ulykkelig, så giv dig straks i kast med at ændre dette noget, eller nogen! Når du har ændret dette noget eller nogen, så har du fjernet det, som gjorde dig ulykkelig, og så kan du jo være lykkelig igen - ikke sandt?

Hvis du således ikke straks giver dig i kast med at forandre dette noget eller nogen som gør dig ulykkelig, så er du selv “skyld” i at dette noget eller nogen er, som det eller de er, og dermed har du selv valgt, at være ulykkelig.

Ser du mon det?

Jeg hører dig sige. Jamen, jeg er i gang med at forandre dette noget eller nogen, som gør mig ulykkelig. Udmærket, men hvorfor fortsætter du så med at være ulykkelig?

Har du brug for, at være ulykkelig, for at kunne foretage dig noget? Hvis du mener, at du har brug for at være ulykkelig for at kunne foretage dig noget, så er det atter dig selv, der vælger, at være ulykkelig.

Ser du mon det?

Fakta er, at vi rent faktisk i langt højere grad, bliver “blinde” for kreative handlinger, når vi vælger at vores ulykke er det som driver os til at handle.

Enten så ser man, at det er sådan det hænger sammen, eller også, så gør man ikke.

Jeg hører dig sige: Jamen, jeg kan ikke forandre det eller dem som jeg mener burde være anderledes! Hvis du har et ønske om, at noget eller nogen burde være anderledes end hvad det eller de er, og du er ude af stand til at ændre på dette, så er det atter dig selv, der suverænt vælger at være skuffet, ked af det, sur, måske vred, eller irriteret, frustreret, deprimeret eller ulykkelig.

Hvis du har et ønske om, at noget eller nogen skal være anderledes end det eller de er, men du i dette øjeblik ikke kan gøre noget ved det, så er det fuldstændigt blottet for logik, at ville ønske, at det skal være anderledes end hvad det er.

Ser du mon det?

Jeg siger ikke, at det at du vælger dette, gør dig til et dårligere menneske, alt hvad jeg siger, er, at hvad du foretager dig, er blottet for logik, og, at du ikke kan undslippe konsekvenserne.

Dybt inde, ved vi godt at dette er sandt. Du ved også at det er sandt. Spørgsmålet er, om du vælger at være ærlig overfor dig selv?

Når vi ser, at det er sådan det hænger sammen, så opstår der en potentiel mulighed for, at vi opdager, at lykkelig, det bliver vi ikke ved at tilføje noget, men derimod ved at fjerne noget.

Hvad er det der skal fjernes?

Vores forestilling om, at vi mangler noget, for at kunne være lykkelig! Mange mennesker vågner op til denne kendsgerning, blot for at opdage noget forunderligt. Disse mennesker, har gennemskuet sindets evne til at bygge illusioner op, men opdager igen og igen, at sindet vedbliver med at bygge illusioner, uagtet, at illusionerne er gennemskuet.

Hvordan vi gør os fri, af sindets evne til at genoplive disse forestillinger, er hvad jeg skriver om i mine bøger, taler om i mine youtube videoer, samt nu også snart i de arrangementer som vil blive udbudt. Hvis du er interesseret i at ville vide mere, så læs mere i min profil.

Kh. Hans Christian Andersen

Klik her for at se min profil.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ulykkelig vælger du selv at være