Baren giver i morgen

Vi har nok alle på et eller andet tidspunkt stiftet bekendskab med et skilt med denne tekst: Baren giver i morgen. Som oftest møder man udtrykket, skrevet på et lille skilt hængende bag den lokale bar. Det som i denne forbindelse er værd at lægge mærke til, er den visdom dette skilt indeholder.

Har vi ikke ofte grinet af dette "ordsprog", og syntes vi ikke også tit at det er ekstra morsomt hvis en “falder i", og tror at han får gratis drikkevarer, hvis blot han vender tilbage i morgen.

Så åbenlyst i denne sammenhæng, det er for os, at i morgen aldrig kommer. Det er så åbenlyst, at vi gerne laver sjov med dem som ikke forstår sammenhængen straks. Dermed ligger det også implicit, at det er ganske almindelig logik, at i morgen aldrig kommer.

Hvorfor magter vi så ikke at leve efter denne logik?

Hvorfor forstår vi ikke, at i morgen aldrig kommer, og at det eneste tidspunkt der eksisterer, er dette øjeblik?

Vi kunne også udvide spørgsmålet. Hvad nu hvis man sagde: “Lykken venter lige henne om hjørnet”. Det er så åbenlyst, at den naturligvis ikke gør dette, for når man når hen om hjørnet, så venter lykken stadig lige henne om hjørnet. På samme måde ligger lykken heller ikke gemt i den næste “ting” jeg køber. For i det øjeblik jeg har købt denne “ting”, så ligger lykken stadig gemt i den næste “ting”.

Grunden til at det ikke virker er, at den som søger lykken “i morgen” eller i den næste “ting” er egoet, og egoet bliver aldrig tilfreds. Egoet har det altid bedre med at ønske end med at have. At have er kedeligt for egoet. Egoet er som oftest ligeglad med at have, det eneste egoet vil have, er mere……

Forstå at det eneste sted hvor man kan være lykkelig, er lige her og lige nu. Hvis ikke man kan være lykkelig lige her og lige nu, så bliver man heller ikke lykkelig i morgen eller når man køber den næste “ting”.

Dette skal således være en opfordring til, at du samler din bevidsthed omkring dette NU. At du øver dig i at forblive bevidst nærværende. Når du er bevidst nærværende, så åbenbarer nuet sig som det mirakel det er, og du vil opleve at roen og freden breder sig inde i dig - og du vil opleve hvad lykke virkeligt er.

Med de venligste hilsner
Hans Christian Andersen
http://hans-christian-andersen.com __________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Baren giver i morgen