Oplev indre nærvær og stilhed med haveterapiens kraft

Nærvær og stilhed er en vigtig del i vores liv, for at vi kan opleve at være fuldt til stede i vores hverdag.

Jeg elsker selv de timer på dagen hvor jeg har mulighed for at bare være stille, hvor der ingen forpligtelser er i mit liv, ingen støj til at forhindre mit indre til at skabe nærvær og ro nattens stilhed er særlig speciel for mig.

Når alle er gået til ro selv fuglenes sang i naturen er forstummet, ja der er så stille her hvor jeg bor på landet om natten at jeg kan høre når gulvbrædderne i stuen giver sig.

Hvis jeg af en eller anden grund ikke kan sove, så byder jeg stilheden velkommen ind i min krop og sjæl, jeg mærker hvordan den langsom ligger sig omkring min krop som et tæppe og nærmest virker som et beskyttede lag, her i stilheden kræves der ingen svar, planer for hvad jeg skal gøre i mit liv, her kan jeg bare sidde og være til og alligevel oplever jeg at der dukker tanker op, men de kommer mere som ideer og lyst til at undersøge stilheden.

Hvad er det for en størrelse? Hvad giver den mig?

I stilheden kommer jeg også i kontakt med den følelse jeg havde som barn havde stunder hvor jeg kedede mig og husker at det var i stilheden og kedsomheden at jeg fandt på nye ideer til hvad jeg kunne lave, måske kan du også selv genkende følelsen af bare at været fuldt til stede i nuet og stilheden fra din barndom?

Følelsen at alt her midt i stilheden var muligt og at der ingen grænser var, der var intet jeg ikke kunne og fantasien havde ingen grænser.

Ja, det var den følelse jeg kom i kontakt med som barn, en fantastisk følelse, nærmest magisk, men jeg mistede den desværre i mange år i voksenlivet da jeg kom ud på arbejdsmarkedet og brugte mange vågne timer på at spekulere over dagens mange gøremål og som min hjerne så underholdt mig med når jeg i stedet skulle sove og give krop og hoved ro og aflastning.

Det resulterede i at jeg mistede evnen i flere år til at kunne være i stilheden og nærværets kraft, i den grad så meget at jeg endte med at blive stressramt.

En længere personlig udviklingsrejse (uddannelse som psykoterapeut) begyndte herefter for mig for at komme ud af stresszonen og igen vende tilbage til at kunne nyde stilhedens kraft, jeg havde nu lært at kroppen har brug for hvile i løbet af døgnet og at jeg ikke skulle sidde op det halve af natten for at kunne nå ind i stilhedens magi igen.

 

At kunne være i stilheden lærte jeg hos en klog kvinde der var psykoterapeut og som havde en terapihave, at bruge naturen til at skabe stilhed og ro i min krop om dagen og kunne vende tilbage til min egen indre stilhed og mærke dens magiske kraft og samtidig at jeg lærte af med min stress.

 

Hun blev min inspirator til at lære mere om naturens virkemidler mod stress og jeg valgte at udvikle min praksis som psykoterapeut med denne behandlingsform.

 

I dag hjælper jeg mine klienter  med at slippe af med deres stress og finde ind til stilhedens (nærværets) kraft med haveterapi kombineret med samtaleterapi - kunne du tænke dig at vide mere om mere stiheden og nærværets fantastiske kraft og hvad det kan gøre for dig. så klik her og læse mit blogindlæg her. https://terapioasen.dk/nuet

 

Ønsker dig en fantastisk dag.

__________________________

Haveterapi ved Psykoterapeut Inge Pedersen
Web: https://terapioasen.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Oplev indre nærvær og stilhed med haveterapiens kraft