Lær at træne dit nærvær og slippe telefonen også i disse coronatider med haveterapi

Er du nærværende nok i din hverdag?

Eller "glemmer" du at være det? Er dine tanker allerede på vej ud i det næste nu.

Måske genkender du at din hverdag er fyldt med mange snakke i telefon på afstand med kollegaerne, venner og familie hvor du lytter halvt fordi du lige skal gøre noget andet samtidig, måske lige sende en sms for vi kan jo multitaske siger vi!

Måske kan du også opleve og tage dig selv i ikke har været nærværende nok i selve samtalen og måske derfor har misset pointen i hvad den anden sagde?
Samtidig med at du i dine tanker allerede er på vej til det næste gøremål og derved allerede har mistet nærværet!

Kunne du egentligt ikke godt tænke dig at være mere nærværende i dine relationer, eks. kæreste, ægtemand, venner, familie, kollegaer? bare slippe tankerne om alt det du mener du bør og skal nå og bare være til stede i det nu der er. Men så tænker du måske, ja ja det er lettere sagt end gjort og det kan hun sagtens sige hende terapeuten! Og ja det siger jeg fordi:

Det at være i nuet kan trænes akkurat som du træner dine muskler ved motion.

-Når du lærer at træne nærværet 100 % vil du opleve at nærvær giver dig mulighed for:
at være til stede med det du laver lige nu,
-være årvågen i forhold til dig selv, så opdager du når dine tanker, ord og handlinger hverken er nyttige for dig selv eller andre, eller når der ikke er sammenhæng mellem dem og dit livs agenda.
-Formulerer dine ord og handlinger med klarhed.

-Bruge din kreativitet, intuition og beslutnings-og handlingskraft.
-Have kontakt med din krop og din følelse
-Have dit livs agenda ”top of mind” hver eneste dag.
-Nyde og værdsætte dig selv og alt andet levende.
-Være mindre begrænset af fortiden.
Citat: af Ivan Fruergaard og Bo Heimann

Disse overstående sætninger giver klar mening, de kan måske synes svære lige at implementere i en travlt hver dag, men du kan med naturen lære at træne og øve dig i at være nærværende og derved blive årvågen, have kontakt med din krop og følelser, nyde at være dig og være mindre begrænset af din fortid.

Du tænker måske at det ved du da godt allerede, at naturen er god for dig, men det med at komme op af sofaen og afsted en tur i skoven orker du ikke lige at gå alene afsted og det er kedeligt! Men det behøver ikke at være kedeligt at lære at blive mere nærværende med naturen.

Med øvelser i haveterapi vil du opleve og mærke hurtig  at du kommer ned i gear og lægger alle daglige opgaver og tanker fra dig hvordan du lære at skabe mere nærvær til dig selv, til naturen og med andre mennesker i dit liv.

Metoden er ikke ny den har været  brugt i årevis i terapihaver i Sverige, England og  Danmark kendt for at hjælpe mennesker at genfinde ro i krop og hoved efter svære ting i livet, eks stress, depression, eller andre personlige forhold, i England hvor  Haveterapien stammer fra opfandt  man denne metode under 1 verdenskrig  til at hjælpe soldater der kom hjem fra krigen og havde fået traume, depression eller stress

Haveterapi i en terapihave er stedet kort sagt stedet  hvor du får tid til at lære genskabe ro og balance i dit liv og træne at være nærværende samtidigt. Så prøv det og få hjælp til at slippe stress, angst eller depression på en rolig og samtidig virkningsfuld måde.

 

__________________________

Haveterapi ved Psykoterapeut Inge Pedersen
Web: https://terapioasen.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Haveterapi - træn nærvær i disse coronatider. Læs mere