Hvad betyder det at lave ingenting?

Hvad betyder det at lave ingenting?

Måske har du hørt det før: Du skal bare slappe af og lave ingenting, for at skabe ro i hoved!

 Men hvad betyder det egentligt at lave ingenting?

Det handler ikke om at være passiv, men snarere om at være til stede og give sig selv 100% tilladelse til at være uden at have en målrettet aktivitet.

I en verden, hvor hver dag er fyldt med opgaver og mål, kan kunsten at lave ingenting synes fremmed. Men i naturen finder vi en oase af ro og fordybelse, hvor det at være til stede uden formål er en dyrebar gave til os selv.

Naturen hjælper dig med fordybelse

Når du træder væk fra den konstante strøm af aktiviteter og bevæger dig ind i naturens rolige omgivelser, vil kunne opleve at der sker en transformation både i krop og sjæl.

 Dine sanser skærpes, og du begynder måske at lægge mærke til de detaljerne omkring dig:

-lyden af vinden, der hvisker gennem trækronerne,

- fuglenes melodiske sang og synet af solens spil i bladene.

  Fordybelse i nuet kan føles som en genopdagelse af verden, hvor hver lille detalje træder frem i sin fulde skønhed.

 Du vil også opleve at kroppen at slapper mere af og stressniveauet falder. Det er dit sympatiske nervesystem, som er ansvarlig for kamp-eller-flugt respons, træder tilbage og giver plads til det parasympatiske nervesystem, som fremmer afslapning og heling.

 Du oplever måske at din vejrtrækning ligefrem bliver dybere og roligere, hjertet slår langsommere, og dine muskler slipper deres spændinger. Din krops naturlige rytmer finder deres balance igen, og du føler en fysisk lettelse.

Det er ikke blot kroppen der påvirkes af roen.

På et dybere plan kan en naturoplevelse også mærkes i sjælen.  Det sker, når vi lader tankerne drive frit uden mål, her åbner vi op for en dybere refleksion og selvindsigt.

Uden distraktioner begynder vi at mærke efter, hvordan vi virkelig har det. Dette rum for introspektion kan bringe klarhed og en følelse af forbindelse til os selv og til verden omkring os. Vi oplever måske endda at genopdage og lytte til vores indre stemme. Det er den del af os, som ofte drukner i hverdagens støj.

At lave ingenting i naturen skaber en følelse af samhørighed med det større hele. Vi ser og oplever hvordan vi er en del af naturens cyklus, hvor alting har sin tid og sit formål uden hast.

Denne erkendelse kan alene bringe en dyb ro og accept af, hvor vi er i livet. Vi lærer at sætte pris på øjeblikkene for, hvad de er, uden at stræbe efter mere.

Giv dig selv lov til at stoppe op, trække vejret dybt, og lade naturen omfavne dig med sin stille visdom. Det giver en pause, hvor du finder klarhed, fred og måske endda dig selv. Det er her, i naturens stille omfavnelse, at krop og sjæl forenes, og du kan genfinde din balance og indre ro.

Haveterapi hjælper dig med at få kontrol over tankmylderet.

Hvis du har været stressramt, lige som jeg selv har været for år tilbage, så ved du at det kan være svært at få taget sig sammen til at gå alene ud i naturen og lære dig selv ikke at lave ingenting og få styr på tankemylderet.

Min egen erfaring har bragt mig dertil, hvor jeg i dag har egen terapihave, hvor jeg hjælper stressramte med haveterapi til at komme dertil hvor de kan slippe af med stress og lære at skabe nye måder for at undgå at genskabe stress i krop og hoved i en travl hverdag.

Jeg har arbejdet som psykoterapeut med haveterapi som speciale i 14 år og har med denne kombination af haveterapi og samtaleterapi hjulpet et utal af mennesker til at genskabe ro og balance i krop og hoved.

Hvis du selv vil mærke på en egen krop, hvad haveterapi kan gøre for dig, så har jeg lige nu et tilbud med 1 times haveterapi til halv pris. Skriv bare til mig på inge@terapioasen.dk hvis du er interesseret.

 

PS: hvis du er nysgerrig efter at vide mere om hvad haveterapi er, så har jeg skrevet om det her: https://terapioasen.dk/hvad-er-haveterapi1

 

__________________________

Haveterapi ved Psykoterapeut Inge Pedersen
Web: https://terapioasen.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Hvad betyder det at lave ingenting?