Har du ferie med familien og nyder et lille glas?

Sommeren står for døren og det betyder frihed, sol, varme og typisk et hyggeligt glas et eller andet.

Den legale alkohol, der i mange tilfælde deler familier, venner og skaber en alenehed der for den enkelte, kan være uudholdelig at leve med.

Børn der mistrives i den danske sommersol, for mor og far har endelig fri og skal nyde det.

Men for mange, er det ikke klart hvilken indvirkning alkohol har på børnene, der må stå alene tilbage og se på mor og far der bliver mere og mere umulig at få kontakt med. Mor og far er ikke længere genkendelig og usikkerheden breder sig hos barnet.

Hvis mor og far ikke havde tid til hinanden før, har de det nu i ferien og det går ikke altid godt, så forestil dig når der kommer alkohol med ind i billedet.

Til at starte med er alkoholen måske en lille opfrisker og humøret stiger, ungerne syntes det er dejligt at mor og far er i bedre humør og det er skønt, at de endelig er hjemme på samme tid.

Dog kan det godt humør meget pludseligt skifte. Mor og far har ikke fået talt om deres indbyrdes problematikker, for det har der ikke været tid til.

Men de har tid nu og de taler sammen. De taler højere og højere, råber lidt ind imellem og stemningen er nu en helt anden.

Ungerne indtager deres roller, måske du har en lille hjælper, der forsøger at glatte ud mellem jer, eller en rebel der siger jer imod eller i får lov at dyrke den dårlige stemning, da barnet stille smutter ind på sit værelse, ligger under dynen og græder, helt alene.

Uanset hvordan dine børn reagerer på alkoholens indvirkning på familielivet er det typisk, at de forsøger at finde en forklaring på, hvad det er de, børnene har gjort galt, siden mor og far skændes.

Det er ikke barnets skyld, at mor og far skændes. Det er mors og fars eget ansvar, at kontrollere alkoholindtagelsen i de mængder, hvor den gode opløftede stemning bibeholdes og de voksnes diskutioner foregår, hvor barnet ikke bliver indvolveret.

Derfor voksne, nu er det sommer, solen skinner, vi har fri og det er tid til at nyde livet i det rette mål, så udbyttet af denne dejlige tid også bliver et dejligt minde, med mor og far, som barnet kan fortælle videre til deres børn en dag.

Husk, den måde du lever dit liv på, påvirker dit barns opvækst og fremtid.

Jeg går ud fra, at du som forældre har lyst til at give dit barn den bedste start på verden, vil støtte det igennem opvæksten og frydes over dine resultater som forældre, bedsteforældre, oldeforældre osv.

Husk, det er dit ansvar som forældre, at skabe de bedste rammer for det barn du nu engang har valgt, at sætte i verdenen.

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sommerferie - men drikker familien alkohol kan det gå ud over børnene.