Tempeltræet i Orø Urtehave

Tempeltræet i Orø Urtehave rejser sig majestætisk midt i haven. Det er omkranset af en femkantet bænk. Ved havens anlæg tegnede min mand bedene og stierne. Der var et lille stykke jord til rådighed i en skæv facon på ca. 1.000 m2. Da han viste mig sin plan over haven udgjorde stierne en femtakket stjerne. Det skete bare! Derfor byggede han den femkantede bænk.

At sidde under bænken er et eventyr, et himmelsk eventyr. Straks bliver man opladt og får fornyede kræfter, gå på mod og energi til at komme videre med sine gøremål.

Når gæster besøger haven foreslår vi, at de sætter sig en stund på bænken. Jeg har den teori, at når vi er i de rette omgivelser, er stille og afslappede, sker der automatisk en hjertekontakt. Og det er jo den, vi alle har sådan brug for, for at blive mere hele og kunne medvirke til en positiv udvikling i vort samfund.

Da haven startede i 1989 var der mange formål. Det drejede sig om folkeoplysning, at medvirke til at mennesker fik øjnene åbne for lægeplanters virkning og blev interesserede i selv at tage fat og huske alle de gamle husråd. Det var de husråd mine bedsteforældres genreration stadig anvendte, fordi de var født i en tid før penicillin og den nutidige medicin i den grad havde fået overtaget.

Vi ønskede også at være en plantebank, da mange lægeplanter i naturen gradvist blev udryddet med de moderne landbrugsmetoder.

Men for mig var det allervigtigst at skabe en smuk have og lade gæsterne begejstres, fordi når du ser på noget smukt, har du hjertekontakt.

For nogle år siden, kom Tempeltræet med flg. budskab:

Tempeltræ Gingo biloba
Englen i Orø Urtehave, som står i havens centrum over mig, har givet impuls til, at det nu er tid til at formidle budskaber fra planterne. De har fra havens start i 1999 givet impulsen: at planterne står imellem menneske- og engleriget.

Det skal forstås således, at når mennesker beskæftiger sig med planter og røres ved vor skønhed og pragt – røres hjertet.

Når hjertet røres eller bliver varmt af glæde, gives inspiration til at åbne op for ”den lille stemme i hjertet” og intuitionen. Når ”den lille stemme i hjertet” er vågnet, er det såre enkelt at bede englene om hjælp i små såvel som i store livsanliggender.

Englene henrykkes, når I kalder på dem – de venter tålmodigt på at dette skal ske og glædes, når de kan samarbejde med menneskene.

Anvendelse
Gingo biloba er virksomt mod Tinitus, en meget generende lidelse, hvor man hører en tone ringe i øret. Mange mennesker som kommer i haven fortæller om gode resultater med Ginko. Træet er kendt for at styrke hukommelsen. Man bruger bladene, men de skal være tørrede i et år. Så det er en god idé at skåne træerne og købe færdige produkter. Der er egne på jorden, hvor Ginko naturligt hører hjemme. Der kan den høstes til produktion.

Dyrkning
Mange mennesker har problemer med at få Tempeltræet til at vokse. Træet i Orø Urtehave er 12 år gammelt og står meget tørt i sandjord. Det ser ud til at kunne lide at være i fuld sol og tåler den megen tørke, for vi vandede det kun det første år og det vokser livligt.

Have sommerhilsener fra Hanne Oustrup

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sikke en dejlig blog, Hanne. Tak for den ♥ Charlotte
Tempeltræet i Orø Urtehave