Tynde mennesker har ingen problemer!?!

 ”Tynde mennesker har ingen problemer” er både ment som en alvorlig og en humoristisk påstand, fordi den i mange år var mit daglige fadervor. Mantraet illustrerer nemlig den typiske følelse og tankegang, som mange overvægtige bærer rundt på. ”Hvis blot jeg taber mig - bliver jeg helt sikker så meget mere lykkelig”! 

Jeg har siden 2007 specialiseret mig i problematikken psykologisk overvægt og overspisning. Jeg har derfor mødt mange mennesker i terapi, på mine kurser og til mine foredrag, som både har været overvægtige, tynde og normalvægtige. Alle har leet indforstået, når jeg siger sætningen.  Hvorfor mon?

Jeg tror det skyldes, at mange kender til det, at have nogle idealiserede forestillinger om at være en anden, end den man i virkeligheden er. ”Tynde mennesker har ingen problemer” er blot et eksempel på en overvægtig persons flugttanke væk fra at være sig selv lige nu og her!

Det kan sammenlignes med personer, som tænker tanker om deres liv som fx: ”Når blot jeg får den helt rigtige kæreste bliver jeg mere lykkelig” eller: ”Når jeg skifter arbejde, bliver alting meget bedre”. Eller hvad med tanken: ”Når jeg blot tjener lidt flere penge, så er alle mine problemer helt sikkert løst! 

 Ligger lykken og det problemløse i fremtiden? Eller er der en mulighed for at være tilfreds med sig selv og sit liv lige nu og her?

Kh Hanne Kierkegaard

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tynde mennesker har ingen problemer