Hov, hvem skifter kanal

Hvem eller hvad styrer dit liv? Og kan du selv styre dig til et lykkeligere liv?

Vi har alle en remote control til at styre en stor del af vores liv. En remote control, som vi enten selv styrer, eller låner ud til andre – med fare for at løbe tør for strøm.

Mange af os, nok de fleste, tænker tit når vi vågner om morgenen: hvad skal jeg lave i dag? Så har vi enten et par (tanke)planer enten om hvad vi skal eller hvis der ikke er krav hvad vi gerne vil. Lige præcis forskellen på skal eller vil afgør hvordan din dag og dit liv former sig. Skal er ofte et ydre krav. Vil er derimod et udtryk for din indrestyrede vilje. Lykke i dit liv handler simpelthen om din vægtfordeling: om enten at være ydrestyret, med fare for konstant at blive distraheret. Eller indrestyret, med fare for at blive stemplet som egoist. Uanset hvad: kvaliteten i din livsfølelse begynder med at sætte etiketterne, skal eller vil, på alt hvad du foretager dig.

Fint nok. Men selv de dage hvor vi niver os selv ”i dag skal det være anderledes”, sker det modsatte. Wruumm, straks er vi tilbage til i går; et barn skriger på mad; telefonen ringer; på med tøjet.... og skal jeg også nå i dag at.... så her kommer mutter med kost og spand. Stressstafetten og den totale adspredelse tager over... som når dagen går på hæld og får en til at tænke, i morgen bliver det anderledes. Det blir ved tanken... med mindre du...

Begynder i dag. Spørg lige dig selv en gang: Hvad laver jeg lige nu?!?

Vågn op, kig dig omkring. Jeg sidder og skriver det her. Lige netop, det er hvad du gør. Kan du mærke hvad der sker bare du stiller dig selv spørgsmålet? Vupti. Straks er du tilbage i nuet - for om lidt igen at fortabe dig: i tanker, i ting der skal gøres osv. Så spørg igen! Og der er virkelig tale om fast arbejde hvis du vil være i nuet. Nyeste hjerneforskning afslører at hvert sjette sekund begynder tanken at vandre, buddhisterne siger noget tilsvarende; under meditation begynder tanken at vandre efter ca. hvert tredje åndedrag - derfor fortæller de buddhistiske zen-mestre også at det kan tage op til ti års intens træning at opleve en egentligt (s)tilstand af rigtig meditation - i ti minutter ad gangen. Så der er tale om en evig bestræbelse.

Det sværeste i livet er at holde fast i sig selv – du kan vælge dig selv, eller glemme dig selv – dit liv bliver derefter. Let bliver det aldrig.

Frøken Fortuna

__________________________

Frk. Fortuna

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hov, hvem skifter kanal - i dit liv