Tag nu ikke livet så alvorligt - tag det nu roligt

Kender du det, at du fra at have været i super humør pludselig oplever dig selv gå ned af memorylane med skarpt fokus på gamle dårlige minder, kun for at nå til en blind vej, hvor du stopper op og mærker det dårlige humør snige sig ind i hver en celle i din krop og før du ved af det, er du bare trist og orker ikke verden. Uden egentlig at kunne sætte præcise ord på, men mere bare sådan en følelse, der sidder i kroppen. For ikke at virke helt tosset, så begynder du at lede efter en masse forklaringer og pludselig vælter problemerne ned over dig? Hvad skete der lige, tænker du undervejs, men når du først er i bunden af humørskalaen har følelseshjernen kuppet dig fuldstændigt og der er ingen vej tilbage, fornufthjernen er taget på ferie.

Jeg tror, de fleste kender denne beskrivelse og de fleste af os kender fornemmelse af at være i dårligt humør uden præcist, at kunne sætte et label på hvorfor. På en eller anden måde kommer vi til at tage livet alt, alt for alvorligt. Vi bruger vores gamle minder og skuffede forventninger som begrundelse for vores indre lidelse. Da jeg var single, var det ofte alle mine mislykkede kærlighedserklæringer som jeg fandt smerte i. I dag kan det være angst for at nogen opdager, at jeg ikke er perfekt, at jeg bare er helt almindelig. Hvis vi tænker på de andre arter på denne jord, er vi nok nogen den eneste, der gør livet så besværligt - tror ikke en antilope står og bekymrer sig om løven er nær, den spiser bare for at overleve.

Hvorfor gør vi det? Hvorfor piner vi os selv sådan? Hvis nu dette liv virkelig er det eneste vi har og når vi nu ved, at det med 100% sikkerhed ender på et tidspunkt, burde vi så ikke hver eneste dag bestræbe os på at få det bedste ud af alt. Når jeg i min praksis møder mennesker, der har oplevet noget voldsomt i deres liv, som at miste nogen eller få en alvorlig sygdom de kom igennem, så har den oplevelse næsten altid givet dem modet og lysten til at resten af deres liv skal være så godt som muligt. Men hvorfor skal vi der ud? Hvor skal vi tage alle de små ting på vores vej så alvorligt?

Kunne det ikke være skønt at give lidt slip og bare læne sig tilbage og nyde turen. Vi tror ofte, at livet er en kamp eller et marathonløb, men for mig er livet en spændende læringsfabrik. I alt for mange år hang jeg fast i at livet var en lidelse, at det skulle være svært for at være godt. Jeg bar min historie ikke som en rygsæk på ryggen, men foran på brystet så alle kunne se den, se hvor hårdt livet havde været mod mig og hvor synd det var for mig. Og en gang imellem når jeg er lidt for træt, når jeg har brugt mig selv lidt for meget, kommer jeg i underskud og så titter spøgelserne frem igen, men nu kender jeg deres væsen og jeg lader mig ikke skræmme af dem. Jeg har erkendt, at det er en del af mig, men på ingen måde hele mig og derved kan jeg lettere slutte fred med dem.

Hvordan er jeg kommet dertil? Fordi jeg har fået lært, at hver eneste dag er et mirakel, at alt, hvad der sker for mig, har jeg selv mulighed for påvirke. Jeg har lært at skabe ro i mit indre, lært at kontrollere min følelseshjerne og fået rigtig gode værktøjer til at dæmpe spøgelserne, når de råber for højt på opmærksomhed. Det betyder ikke, at jeg ikke står ved det, jeg kommer ud af, det betyder bare at jeg ikke tager det som værende hele sandheden om mig. Sandheden om at være mig skabes i hvert eneste nu og i dette nu har jeg alle muligheder for at få det bedste ud af det næste nu. Og lige nu er jeg endnu mere taknemmelig end nogensinde før, for jeg har fået mulighed for at lære min barndom at kende på en helt ny måde, idet min far bliver min nye nabo. Den far som i mange år har været en af dem der kunne være med til at skabe spøgelserne i mit indre. Sikken en skøn gave at få: nu kan vi skabe en helt ny historie sammen, det er da lykke. Og jeg er kun kommet dertil ved at arbejde med mig selv gennem meditation og mindfulness og daglig kærlig pleje af mig selv.

Jeg er blevet verdensmester i at mærke, hvad der godt for mig i dette nu og så følge det, således at jeg sikrer mig at min indre overskudstank altid er i nogenlunde balance og når jeg er ked giver jeg plads til det og jeg har fået lært at sige det højt til mine omgivelser, så ingen behøver gætte.

Du har samme mulighed for ikke længere at tage livet så alvorligt, for endelig at sætte dig forrest:

: start altid dagen med at blive opmærksom på hvilken stemning du starter ud med. Brug en god melodi til at skabe bedst muligt udgangspunkt eller bare fem minutters meditation.

: gør dit bedste dagen igennem for at være autentisk overfor dig selv, ved at lytte efter hvordan du har det, men undersøg samtidig om det har noget med nuet at gøre eller kommer fra gamle spøgelser? Nu er nu.

: mærk efter om der er nogle spøgelser, du er parat til at sende på pension eller efterløn. Erstat hver af dem med en positiv overbevisning. Selv om den virker kunstig i starten, så vil den virke efter noget tid. Notér dig når beviset kommer, for at den nye overbevisning nu er integreret.

: Gør mindst en god ting kun for dig i løbet af dagen. Alt fra is/kage til motion, massage, stilletid, lækkert musik, god frokost tæller.

: slut altid dagen ved at få den lagt til ro før du går i din seng. Hvad skal du huske? skriv det ned. hvad har du været glad for, husk det. Hvad har du ikke været så glad for? tag læringen ud af det og smid resten væk.

Sidst men ikke mindst, husk at kun 12 minutters meditation virker positiv styrkende på din hjerne. At motion ikke behøver være en sur pligt til at få figuren tilbage, men faktisk også frigiver positive emotioner i hjernen. Og at positivitet kan læres, hvis vi træner det, men det kræver daglig træning gennem små faste gentagne øvelser.

Kh
Flora Eriksen

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
...og alt imens man hjælper sig selv, nyder alle andre omkring en også godt af det. Spørg bare farmand... ;o)

Dejligt Flora.TAK.Det bedste jeg har lært mig selv.POSIIVE tanker om og om igen ..når de negative kommer. En herlig vane.Gøre noget godt for mig selv hver dag..er på vej. Et lidt senere èmne`hvis jeg er på vej med negative tanker ..dette behøver kun at strejfe mig JEG MØDER ALDRIG mine børn ..og de mennesker jeg holder af på sammen måde i et andet liv.Så er jeg tilbage i nuet med det samme.Ligeså med meditationen ..de tog sin tid at få den ìndført`hver dag..en dejlig måde at slippe dagen på.Og taknemmelighed..hver morgen inden jeg står op,tænker på det jeg er taknemmelig for i øjeblikket.Hjertet bliver større med det sammen.Vi har hver eneste dag ansvaret og valget for os selv

Kære Søren du har ganske ret og det er ne kæmpe fornøejelse og se hvordan et menneske der i så mange år er blevet negativt defineret, pludselig ændre karakter, fordi vi andre ændre vores holdning. Det understøtter al den kloge visdom mit hoved er blevet fyldt med gennem årene, så har det da ikke været spildt ;o)

Kære Sara

Tak for din kommentar ;o) Og ja det er skønt når man endelig kan gi slip og tage vare på sig selv, her igennem skabes også en bedre bedre verden rundt om os 

kærligst Flora

Tag det nu roligt. Læs med på levlykkeligt.dk