Mål og visioner - sådan slipper du fri

I denne tid sætter mange af os en masse mål for, hvad vi gerne vil nå eller opnå med os selv.

Vi coaches og psykologer har gode tider, når denne mørke tid er over os og det nye år står for døren, en oplagt mulighed for mange, til at skabe sig et nyt perspektiv på livet, men for en del også en tid hvor der er fare for, at blive låst fast i tristhed og frustration.

De gamle indianere afholdt en såkaldt Kiva ceremoni når mørket sænkede sig over stepperne. Ved Kiva ceremonien gik alle ned i en mørk grotte og satte sig så i mørket i flere timer i absolut stilhed, for at meditere over året der var gået. Udfordringen var at reflektere over året der var gået og hvad læringen var af dette. Efter meditationen lavede hver især et symbolsk udtryk, for de ting man var parat til at slippe, for at sætte sig selv fri. Og når man var parat efter længere tids meditation ved bålet (og stilhed med fokus på læringen ) gav man slip og smed sine gamle "lig" på bålet, således at man var fri og åben til at tage imode det nye år.

Jeg tror en vigtig læring vi kan tage med fra de gamle indianere, er at turde give slip. At sætte sig mål og visioner, for så at turde slippe dem fuldstændigt i blind tillid til, at livet i sidste ende vil bringe os det vi har brug for.

Men også med den viden, at jo mere vi holder fast, jo mere vi tror at vi kan styrer vores virkelighed jo mere risikerer vi, at komme til at sidde fast.

Mål og visioner er vigtige for os, for at have håb for fremtiden og håbet giver glæde og tro på det gode. Men at kunne give slip, giver ultimativ frihed!

I sidste ende har vi ingen indflydelse på dagen i morgen, det enste vi kan gøre er at være til stede og gøre vores bedste og have tillid til at det der sker. Hvis vi er tilstede  i os selv med indre ro og balance, vil vi kunne se alle vores oplevelse på afstand uden at involvere hele vores system hver gang noget uventet sker. Vi vil kunne have tillid til, at livet vil os det godt.

Vi vil kunne forstå, at vi ikke skal tage livet så personligt.

Lav din egen indre Kiva proces og tag læringen fra året der er gået med dig, sæt dig dine mål for fremtiden, giv så slip og mærk friheden.

Jo mere vi jagter lykken, jo svære at finde er lykken og som Tao te Ching sagde: lykken er ikke målet, lykken er vejen.

Med ønsket om et frit Godt Nytår
Flora Eriksen

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mål og visioner - sådan slipper du fri. Læs mere