Styrk dit indre lederskab

Har du styr på dit indre lederskab?

Netop hjemvendt fra 2 uger i Ashram hos min Guru, har jeg fået lejlighed til at reflektere over mig selv om min egen rolle i kampen om at blive lykkelig eller bare have det godt i dit liv.

I mit verdens billed er det sådan, at når jeg vælger at tage i Ashram, så er det for at finde ro, rum og refleksions tid til at udvikle mig endnu mere. Et pusterum til at kigge mit indre ekstra godt efter og få nye værktøjer og ide´ér til mine egne workshops. Min forventning ( og her går det jo allerede galt for mig ) er at et Ashram er et sted fyldt med mennesker i balance, med smil på læben og masser af overskud. Et sted de ri den grad kan inspirere mig til at blive et bedre menneske og få nogle af mine knap så yndige sider sat lidt på plads.

Og så var det at jeg blev overrasket, for her startede mit ophold med at få et mindre møjfald af en "fastboende" over at mit tøj ikke var tilstrækkeligt tækkeligt da man svagt kunne ane en bh strop. Overrumplet skiftede jeg naturligvis fluks til noget andet. Men disse oplevelser kom med jævne mellemrum dumpende ned foran mine fødder og forstyrrede min ambition om bare at være sød og rolig, faktisk fik det en imellem min kamplyst vældig frem. Kom an din kopasserpige og jeg skal give dig skal jeg, sådan tænkte jeg i hvertfald i mit indre.;-) Og det er jo ikke særlig udviklende og mindfuldt eller er det?

For er det ikke netop sådan, at mindfulness, indre ro og balance mest af alt handler om, at acceptere det der nu er. Handler det ikke mest af alt om, at stå ved sig selv 100% lige nu og her? Er det ikke sådan, at vi netop søger denne indre ro og balance for at skabe balance, mellem de forskelligheder vi nu en gang rummer som mennesker. Er det ikke for stort et ideal at tro, at fordi vi arbejder med os selv og arbejder med andre, så skal vi altid kunne være afbalancerede, smilende og overskudsagtige. Jeg tror vi skal passe vældigt på i disse år, at vi ikke får skabt en ny modetrend der kun acceptere os der kan balancere os selv og vores følelser til enhver tid. At kun de mindfulde og mediterende er "gode" samfundsborgere. Vi må der imod lærer at elske det som er. Jeg er den jeg er lige nu. I morgen er jeg på en anden måde, for i morgen er i morgen og det er ok.

Min erfaring er, at i det øjeblik vi begynder, at sætte idealer op for os selv, så kommer vi alt for let til at give vores indre power fra os, så mister vi vores indre lederskab. For idealet vil stå som en lysende lampe foran os og blinke så vi bliver helt blinde for her og nu oplevelsen. At tage indre lederskab handler netop, om at acceptere os selv som dem vi er med alt hvad det indebærer. Vi er komplekse skabninger med komplekse følelser og vi må elske hver en følelse, hver en lille del af os. For først gennem accepten og kærligeheden til det der er lige nu, kan vi oprigtigt begynde at skabe noget nyt, skabe en anden vej at gå. Således var mit bedste våben, at sende kærlighed til den søde "kopasserpige" og til min egen indre "jeg skal give dig tæv skal jeg" side, samt at få sagt på en pæn måde, at det ville være dejligt med lidt mere venlighed fra hendes side. Herved gav jeg ikke min indre power væk ved at tænke som jeg plejer:  du kan simpelthen ikke tænke sådan nogle tanker Flora, du er i et Ashram for at blive et bedre menneske, hende kopasserpigen har nok ret, det er dig der er helt forkert på den, du er slem er du Flora.

Alt for ofte sker det, at vi lader os rive med af andres dramaer, andres dårlige humør. Men ved at tage indre lederskab kan vi bevare os selv, blive på egen banehalvdel og gennemskue hvad er mit og hvad er den andens. Og når vi tager indre lederskab kan vi også være en langt bedre hjælp i situationen, idet vi ikke lader vores følelser og egne erfaringer springe ind på banen og overtage styringen. Du er dig og dine dramaer er dine og ingen andres. Bevar din indre power ved at acceptere dig selv og dine handlinger. I stedet for at holde store idealer foran dig, så sæt sejl mod de livsværdier der er vigtige for dig i dit liv.

Held og lykke med at passe på din indre leder. :-)

Og vil du gerne træne dit indre lederskab er der en hel dags workshop den 25 sept i Århus. 

Flora Eriksen  

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Styrk dit indre lederskab. Lær hvordan på Levlykkeligt.dk