Mindre stress - sådan skaber du glæde og nærvær

Hvordan kan vi hver især være med til at skabe en bedre version af vores egen fremtid. Gennem nærvær i nuet, ville mit svar umiddelbart være. Vi lever stadigvæk et liv i overhalingsbanen og selv om selvudvikling, meditation, mindfulness, yoga m.m. står højt på listen hos mange, så bliver selv disse gode redskaber til ekstra opgaver, der skal løses på lige fod med alle de andre ting, vi moderne mennesker skal nå i løbet af en dag. Ofte, når jeg har folk i Lykkeforløb, beskriver de hverdagen, som noget, der bare skal overstås. Men hvis vi kigger på det rent tidsmæssigt, så består en uge af fem hverdage og to fridage. Det vil sige, at der så er fem dage hver uge, der bare skal overstås?

Det er i min verden spild af godt liv. Hvor ville det være fantastisk, hvis vi kunne lære at se hver dag som en gave og en lykkestund uden stress. At livet er fyldt af kompleksiteter, ved vi jo alle og en gang imellem er der modstand eller udfordringer, der skal takles, og en gang imellem er der glæder, der skal fejres. Min oplevelse er bare, at vores evne til både at se glæde i os selv og i hverdagslivet, er en evne, der er svækket rigtig meget hos mange af os. En ressourcekilde af mulig glæde, der er tørret ind.

Genmem træning af nærvær og øget bevidsthed om os selv og vores færden i verden, samt et øget fokus på alle de små glæder, der trods alt er at fejre hver dag, kan vi faktisk blive i stand til igen at få liv i vores indre ressourcekilde af glæden.

Men glæden er en muskel, der skal trænes hver dag på lige fod med alle andre muskler i kroppen. Så træn i dag din evne til at se glæde i selv de små ting i hverdagen og træn dig i at blive bevidst om dine egne evner til at skabe mere tilfredshed og glæde. Bevidsthed handler om at se, at vi har evnen og muligheden for i enhver situation at blive bevidst og dermed se de redskaber, vi har til rådighed for at ændre enhver situation til noget vi bedre kan rumme.

Og nærvær i alt hvad hvad vi gør er første skridt på vejen.

Flora Eriksen

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mindre stress - sådan skaber du glæde og nærvær. Læs mere