Accept kræver tålmodighed - lær mindfulness

Jeg oplever ofte folk der kommer til mig fordi, de før har prøvet en psykolog eller terapeut og ikke syntes det virkede at snakke om fortiden, men langt hellere vil have en lidt hurtigere løsning på en lykkelig fremtid.

Men er det nu helt i orden? Der er en tendens i samfundet til, at vi hurtigt skal videre og at vi for alt i verden ikke må hænge fast i gamle mønstre og sår fra fortiden. Vi må videre, vi må ud og fange mulighederne og det lykkelige liv trods alt.

Men lykken er ikke et hurtigt fiks, lykke er noget der kræver hårdt arbejde. Ikke mindst kræver det hårdt arbejde, hvis vi en gang fo ralle vil kunne slå vores indre spøgelser ihjel. Og jeg tror faktisk ikke at vi kan slå dem ihjel, men vi kan arbejde for at de holder op med at sige bøhh og forskrække os hele tiden.

Hvordan så det? Min erfaring er, at vi skal turde se os selv 100 % som den vi er lige nu, med alt hvad det indebærer gode som dårlige sider, lige nu og her. Accepter det som er lige nu. Når du først har accepteret det som er, får du friheden til at begynde at se nye veje. Når hele krop og sjæl er fyldt fuldstændigt op af gamle problemer/traumer kan vi hverken se, høre eller føle andre veje. Selve accepten kan tage lang tid og kræver stor tålmodighed. På vej til accepten kan tilgivelse være et værktøj, der kan være nyttig til at sætte dig selv mere fri, tilgivelse af de der gjorde der fortræd og tilgivelse af dig selv når du ikke slog til.

Det er lidt som at betragte sig selv som et løg. Hvert lag skal accepteres og når vi først har accepteret skræller laget lige så stille af af sig selv. Inden under dukker i stedet nye muligheder op, nye veje at gå, nye måder at være i verden på.

Meditation kan være et fantastisk værktøj til, at mærke sine lag og hjælpe sig selv til, at acceptere de lag vi består af. Du kan finde en god mindfulness meditation på Facebook på siden At leve Mindfuldt. 

Dernæst må vi kunne begynde at forstå, at i enhver situation har vi et valg, vi kan vælge at være i følelsen eller vi kan bevæge os over i det iagtagende selv og begynde at se på vores følelser og tanker fra en anden position, end at være helt opslugt af dem. Det giver os friheden og muligheden for at kunne nå at reflektere og derved handle anderledes end "bare" at være i vores følelsers vold. Vi kan derved lærer at forstå os selv og vores handle mønster langt bedre og gennem forståelsen kommer accept og udvikling.

Sidste men ikke mindst kan vi arbejde med at gøre os vores livsværdier bevidst. Hvilke værdier har du indenfor fritid, arbejde, venner, sundhed, kærlighed o.s.v. Ved at gøre os vores livsværdier bevidst, kan vi få et pejlemærke/et indre fyrtårn at pejle efter i livet. Det giver os mere fokus, i stedet for bare at kejle rundt i blinde. Dine værdier er væsentlige for at skabe luft under vingerne i dit liv. 

Men mest af alt kræver det, at du tør tage et valg. Et valg om at ville noget andet med dit liv. Er du parat til at ville noget andet og er du parat til at arbejde hårdt for det. Er du parat til ikke længere at blive bange når dine indre spøgelser kommer ud af skabet og siger bøhhh??

Valget er dit, så hvad vælger du?

Flora Eriksen 

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Accept kræver tålmodighed - lær mindfulness. Læs mere