Bekymringskvoten er opbrugt

Så står det nye år for døren. Det rummer som altid et væld af muligheder, såvel som for rigtig mange en hel del bekymringer. Tænk, hvis vi kunne sætte kvoter på bekymringer, som vi gør det med CO2 og dermed erklære, at vi som menneskehed har opbrugt vores bekymringskvote for de næste mange år.

Hvilken fascinerende tanke, at forestille sig at ingen længere bekymrede sig om noget som helst. Hvordan vil det næste klimamøde i Mexico så ikke forløbe, for ikke at tale om vores nære hverdag med efterdøninger af krisestemning rundt om i de danske virksomheder og hjem.

Prøv, at forestille dig, at bekymringer var brugt op, de kunne ikke længere bruges og var derfor ikke. Hvordan ville dit liv se ud, hvis ikke du skulle bekymre dig om noget som helst.

Kunne man forestille sig, at der så var plads til en del mere livsglæde? Og hvad kunne al denne glæde mon bruges til? 

Fra forskning indenfor positiv psykologien ved vi, at vores tanker og følelser er nogle meget luftige størrelser, der er under konstant forandring og således kan vi ikke tillægge dem den store betydning i forhold til at skabe identitet. Samtidig ved vi via den nyeste hjerneforskning, at spejlneuroner sørger for at stemninger smitter rundt omkring os og vi kender nu til feromonernes indflydelse på skabelse at atmosfære rundt omkring os.

Med bekymringskvoternes begrænsning, ville vi ingen bekymringer have i det nye år og hvilken effekt mon det ville have på hele verdenssamfundet?? Tænk lige tanken et øjeblik og beslut dig så for, hvad du vil gøre, for at begrænse dine bekymringer og dermed sprede lidt mere glæde og ubekymrethed i de kommende år.

Rigtig ubekymret og glædeligt Nytår til jer alle.
Flora ;-) 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Bekymringskvoten er opbrugt. Læs mere