Tager du 100% ansvar for dit liv ( og dine følelser) efter skilsmissen?

Første gang jeg hørte en fortælle mig, at du selv har 100% ansvar for det liv du lever, altså DIN virkelighed, røg paraderne op og klørene frem!Det er sgu da ikke fair!
I et parforhold bør man da dele i hvert fald!? OG I en skilsmisse er der da altid to om sagen, hvor vidt det vil erkendes eller ej - men jo der skal to til tango!
Eftersmagen af 100% ansvar blev ved med at hænge, og et ihærdigt forsøg på at overbevise mig selv om, at det jo ikke passede, blev igen og igen skabt.
Uanset hvad, kan vi ikke komme uden om det - VI HAR 100 % ansvar for det liv vi lever. Du har 100% ansvar for DIN lykke. Selve skilsmissen skal der to til, at få til at fungere - men det betyder ikke, at du ikke kan tage 100 % ansvar for dig og dine valg - OG DINE FØLELSER.

Hvis du ikke tager ansvar for dit liv, dig og dine følelser finder du dig selv i en trist offerrolle, som bruger tid og energi på, at skylde skylden på andre og opfinde undskyldninger for dig selv om, hvorfor du ikke har fået det ud af livet, som du inderst inde ønskede/er dig.
Der hvor du kan slippe ansvaret for et kort øjeblik er (pyha) for andres måde at være på og måder at handle på - det er ikke dit!
Men det der er dit er den måde hvor på du vælger, at tackle deres væremåde på - det er dit og kun dit. Intet udefrakommende er herre over dine følelser - du bestemmer selv hvordan du vil tage ind og reagere.
Der findes utallige ex. på hvordan børn af samme familie udvikler sig i hver sin retning trods de samme vilkår i barndommen. Her er en af dem:
To tvillingedrenge vokser op under trange og trist kår. Begge forældre har et overforbrug af alkohol og drengene må tage deres tørn i hjemmet. Som de to vokser op forbliver den ene tvilling i de samme rammer og kopier livsstilen fra barndommen. Den anden får opbygget sig et stort og sundt firma, får sig en dejlig kone og de skønneste børn. Det sjove er at begge sønner tillægger deres barndom "skylden" for at være der, hvor de er i dag. Altså det kommer helt an på, hvordan du vælger at tackle din med- og modvind gemme livet - Ansvaret er dit!

Om på førersædet med dig, tag godt fat om rattet og styr - stop det der fnidder på bagsædet!

Del endelig det at tage ansvar med jeres børn - Hvor tit hører vi som forældre " Det var ikke min skyld!!!"
Lær dem at tage ansvar for deres ord og handlinger. "I stedet for at græde over spildt mælk, så lær dem at tørre op"
__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tager du 100% ansvar for dit liv ( og dine følelser) efter skilsmissen?