HOT eller NOT i skilsmissen

 Gode råd til hvad du kan gøre når du efter skilsmissen hænger fast i den kløft der er mellem:

 

 ”I med gang og modgang” og ”Jeg er separeret/skilt”

 

Vær der og vær der hele tiden i hele processen. Tillad dig selv at mærke, hvad det er der sker og hvad du har brug for.

Når noget gør ondt i livet kan den første, anden, tredje og tiende tanke være ej det er ikke rigtigt det her, det sker ikke for mig, bare få det overstået så hurtigt som muligt, hvis jeg ikke tænker på det går det nok væk, nu er jeg ked af det her i weekenden og så må det være nok!  

Stik ikke hoved i busken, det eneste du risikere er at ryge direkte tilbage på nøjagtig samme sted, når du våger dig ud i livet igen.

Så drop tanken om det hurtige fix, ved at prøve at neglichere det.

 

Det du KAN gøre er at søge hjælp hos en der er specialist på området – gør dig selv den tjeneste at vælge en der har gået vejen selv og har opnået det du gerne vil. Han eller hun kan hjælpe dig gennem en sund proces, hvor du ikke kun knapt overlever skilsmissen men, hvor du er i stand til at leve et passioneret og fantastisk liv, netop på grund af dine oplevelser.

Bliv ikke en kontrolfreak. Du kan ikke planlægge, arbejde eller kontrollere dig ud af alt – Det vil være det samme som at begynde at stable stolene på dækket ombord på Titanic, imens det var på vej ned!

 

Når du finder dig selv i kløften mellem de to verdner, føler dig forvirret, forladt og drømmene er brast, kan det være en let og fristende måde, at gemme sig på. Find igen billedet af pendulet og se de to sider i sorgprocessen for dig- og overkompenser ikke, det er kun en måde hvorpå du undgår, at havde kontakt til dine følelser og din indre styrke.

 

Lad vær med at tro du skal have svar på alt – og nej du kan ikke se/overskue hvordan dit liv vil se ud om 3-6 månder. Uanset hvad, er det ikke muligt for dig, så drop fortvivlelsen over ikke at kunne!

Det du kan gøre er, at oveskue NUét, tale pænt til dig selv og gøre det bedste du kan.

Alene det at blive bevidst om, hvilke historier du fortæller dig selv og finde sandheden hjælper dig langt hen af vejen og ad den vej, kan du være sikker på at livet ser meget positivt anderledes ud om allerede 3- 6 måneder.

 

Dyrk ikke! (- og hvis du skal så dyrk det positive).

Se din proces som et pendul – frem og tilbage.

I den sunde proces vil du svinge som pendulet og efter en tid vil du finde et leje hvor du igen er parat til livets næste dans.

Perioden igennem sorgen vil du være i skiftevis i den side, hvor du er ked af det, ikke forstår nogen sammenhæng, beskylder måske tilmed din ex for at have behandlet dig sådan, eller måske beskylder du dig selv for et eller andet og i den anden side, hvor du handler og gør noget godt for dig selv, tænker nye opløftende tanker om din fremtid.

Når du befinder dig i den første del med negative tanker og beskyldninger har du ubevidst eller bevidst taget ”fri” for den anden del hvor handlingerne og det fremadrettet syn ligger, og omvendt. Det giver dig på skift ro til at dyrke din proces og være hvor du er!

 

Det der er vigtigt er, at du ikke dyrker hverken den ene del eller den anden. Altså dyrk ikke sorgen og neglicher ikke virkeligheden.

Skiftet mellem de to sider kan i starten være ikke synligt for at gå til, at veksle med få sekunders og minutters mellemrum. Som tiden går i den sunde proces vil du opleve der kan gå timer og derefter dage, måneder og år, hvor du befinder dig i den sidste del af de to.

Det er et menneskeligt naturligt behov at vokse og i den sunde proces giver du dig selv lov til netop det.

 

Med ønsker for de gode skilsmisser

Anina Fryd

 

 

     

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
HOT eller NOT i skilsmissen