Kan man altid se om der er god "feng shui"?

Byens bedste cafe (efter min mening) er ikke ligefrem flot, smuk eller lækker. Den er nedslidt og absolut ikke minimalistisk - men den oser af hygge, humor, omsorg - et fantastisk mødested for alle der foretrækker medmenneskelig varme og samværd frem for noget andet - og den tiltrækker mange generationer 


Er feng shui bare minimalisme, orden, enkelhed og fokus?

Ja, i nogle tilfælde er det, men ikke i alle.

For feng shui handler om at skabe balance og harmoni. Og balance og harmoni kommer i mange former. Det afhænger af hvor der skal laves feng shui, hos hvem og hvilken situation.

Hvis vi kigger på indretning isoleret, så handler det som sagt om at skabe flow, balance, harmoni, ro og fokus.

Balance og harmoni i dit soveværelse er én ting, i din stuen en anden og på din arbejdsplads en tredje. Alt afhænger af situationen, og  hvad du skal have ud af den.

Minimalisme og simple living er fint, hvis det tænder dig og det gør unægteligt livet lettere. Det er ingen sag at gøre rent, når man ikke har for mange møbler og ting på gulvene og livet er meget mere praktisk hvis hver en ting har sin plads.

Jeg sværger selv til det enkle og funktionelle, fordi det gør mit liv lettere og det giver mig ekstra overskud og overblik i hverdagen. Men lidt uorganiseret rod og lidt afslappethed i indretningen kan være en lise. Det kan blive for perfekt og stift så hyggen mangler - vi ved jo hvor vigtigt det er for os danskere.

Bang & Jensen er en ekstremt populær cafe som på ingen måde umiddelbart lever op til feng shui. 

Der er totalt nedslidte møbler og der er altid noget der er i stykker - men - og det er et meget stort men. Der er en menneskelig omsorg fra personalet og gæster, en kommen-hinanden-ved og et socialt samværd som er vokset ud af dette (set med designerøjne) grimme sted med sin helt egen stil - hvis man kan kalde det dét..

Èn væg er fyldt med gamle billeder af det samme motiv - vesterhavsfiskeren med sin sydvest og pibe. Det er reproduktioner og broderier argggggh - absolut en udfordrende form for "kunst". Nogle af billederne er lånte og nogle gaver fra gæster. Gæsterne ikke bare nyder med yder også - fantastisk.

Hvordan kan det lade sig gøre at skabe en så populær cafe som Bang & Jensen uden god feng shui? Måske fordi indretningen ikke alene gør det - det kræver intention, og menneskeligt engagement.

I al denne menneskelige omsorg og engagement  bliver den kiksede indretning en varm og kærlig velkomst hver gang man kommer ind ad døren. 

Kan du huske dine bedsteforældres hjem - de var ofte fyldt med polstrede møbler, tæpper, gardiner mm som var med til at give hygge og  tryghed - noget som mange af os savner i dag, hvor gadiner og øreklapstole er "yt".

Jeg mener ikke du skal fylde på eller skrabet helt ned til benet, men tænke over hvad der for dig til at føle dig godt tilpas i dit eget hjem. Find balancen mellem minimalisme, funktionalisme charme og hygge.

Håber dette kan inspirere dig til at finde "balancen" der dur for dig. i dine omgivelser.

God fornøjelse og mange varme hilsener

Zandra Henningsen
 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Feng shui handler ikke kun om minimalisme, orden og simple living - det handler også om menneskelighed