Er den gået i stykker, så smid den væk. Feng shui siger ja, jeg siger NEJ, NEJ, NEJ ....

Det står i bøgerne - du må ikke have noget, der er gået i stykker. Hmmmm - ting går i stykker hele tiden. Hvad gør du, når din bil går i stykker? Du reparerer den selvfølgelig, og så er den fin igen. Hvad sker der, hvis du brækker benet? Bliver du kasseret? Nej, forhåbentlig ikke.

 

Som sagt, det står skrevet i bøgerne - i rigtig mange endda. Der er jo en påstand som du kan efterprøve / eftertænke.

 

Shabby chic (trend / stil startet i 80´erne) som hærgede nogle år, med bla gamle afskallede møbler er et eksempel på at vi faktisk synes om ting, der ikke er hele og perfekte. Trenden blev så omfattende, at man producerede nye perfekte møbler, som så fik en hård behandling for at de skulle se ud som om at de var slidte - at de havde en sjæl.

 

For vi kan lide ting med sjæl - vi vil have ting med sjæl. Men sjæl er noget som optjenes over tid. Det var tydeligt i shabby chik perioden,  hvor nyt shabby og rigtig shabby skilte jeg markant ud fra hinanden.

 

Og sådan er det også med os mennesker - vor sjæl udvikles over tid. Den slipes til, den raffienres og den modnes. For det meste går det stille og roligt gennem vore erfaringer.

 

Men - så er der dem, der springer over, og tager den hårde "genvej". Mennesker som af forskellige årsager har erfaret, hvad det vil sige at gå i stykker fysisk eller psykisk. men som af dygtige læger og andre fagfolk bliver sat sammen og repareret - ofte med det resultat at den lappede "model"  er blevet et nyt, et andet og mange gange et mere taknemmeligt menneske, som ikke længere tager livet for givet, men får et sundere syn på det.

 

Jeg synes, der er mange ting der fortæller os, at det at gå i stykker, at ikke være perfekt kan være den største gave livet.

 

Så kan du lide den figur du tabte på gulve - så lim den og glæd dig over livets ufuldkommenhed.

 

Zandra Henningsen

www.henningsenco.dk

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Den er gået i stykker, jeg smider den væk. Feng shui siger ja, jeg siger NEJ, NEJ, NEJ ....