Reducerer børns problemadfærd

PMT, Parent Management Training, er et behandlingstilbud til forældre med børn, der udviser problemadfærd. Målet er at mindske uhensigtsmæssig adfærd og fremme en positiv udvikling hos barnet, gennem samtaler og træning med forældrene

Målgruppen er familier med børn i alderen 4-12 år og metoden er evidensbaseret. Metoden bygger på en teori om social interaktionslæring med både systemiske og kognitive terapeutiske delelementer.

Terapeuten mødes en gang om ugen med forældrene. Forældrene trænes i forældrefærdigheder, som er centrale for at forebygge, reducere eller fjerne problemadfærd hos børn.

 

Hovedprincipperne i metoden er ros og opmuntring, positiv involvering, negative konsekvenser, tilsyn og opfølgning samt problemløsning. Støttekomponenterne til principperne er effektive og gode beskeder, regulering af følelser og kommunikation med børn.

 

Et behandlingsforløb varer typisk 20-30 timer. Terapeuten giver forældrene hjemmeopgaver, og rollespil bliver brugt som en central arbejdsform i kortlægningen af samspilsmønstrene i hjemmet. Ud fra en forståelse af, at forældrene er barnets vigtigste læremestre, påvirkes familiesystemet men også skole og daginstitution på forskellig vis.

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Reducerer børns problemadfærd