Familiecoaching og Terapi v. Nynne Bojsen

Aborten gav mig ny indsigt

Jeg sidder stadig med tårer i øjnene.

Dagen startede som den skulle. Kl. 10.00 sad jeg parat på Klinik Hedegaard på Østerbro, klar til at modtage pillen, der skulle sætte min medicinske abort i gang.

Jeg er 46, jeg er gift og kæreste med Niels gennem 22 år, jeg har tre drenge på hhv. 20, 16 og 7 år. Og jeg skal ikke have flere børn.

Beslutningen var klar fra starten Selvfølgelig blev jeg ked af det og frustreret, da jeg så de to tydelige streger på testen. Men jeg blev også stolt over at det kunne lade sig gøre at blive gravid som 46årig. Min gynækolog havde jo vist mig en kurve, hvor det allerede som 45årig gik helt ned af bakke med fertiliteten.

Men sådan skulle det ikke være med mig. Så nu sidder jeg i klinikken og taler med den søde sygeplejerske, der i alt vores snak om, at man ikke skal være trist med stolt over situationen – glemmer at give mig pillen, der skal sætte processen i gang. Ja faktisk glemmer hun at give mig alle pillerne, så jeg må cykle tilbage efter dem.

På vej ned igen af Østerbrogade begynder jeg at græde. Det er alligevel voldsomt for mig. Selvom jeg er helt afklaret, er det alligevel voldsomt.

Jeg beslutter mig for at bruge en af min gamle overlevelsesstrategier, når livet er svært: Jeg begynder aktivt at forkæle mig selv. Så jeg når både at købe en ny jakke, et par nye, fede, lyserøde hørertelefoner, drikker dejlig kaffe og spiser croissant – selvom jeg egentlig er holdt op med begge. Jeg når også både at prøve og bestille et par nye løbesko.

Men da jeg kommer hjem og sidder stille i solen med ryggen mod vinduet kan jeg godt mærke, at jeg ikke er ok.

Heldigvis er Niels taget afsted med Sander - ham på 7år, Sanders legekammerat og hunden, og de to store drenge er på deres værelser som altid, så der er stille i huset.

Jeg forstår, at jeg skal sætte mig ind i stuen, tage mine nye hørertelefoner på og lytte til den healingmusik, jeg bruger i min praksis hver gang jeg guider og healer mine klienter.

Og så er det, det sker.

I min meditation bliver jeg først dyb og stille. Min krop slapper af og går i êt med bevægelserne i musikken.

Jeg beder mine guider komme tættere på.

Og så viser de billedet og forklarer mig:

Den hellige gral er kvindens livmoder!

Det er i livmoderen magien sker. Her er det gyldne samarbejde mellem Gud/Spirit/The Devine – og mennesket sker. Her skabes liv. En proces, vi aldrig helt har forstået, hvordan sker. Og forståeligt nok, for det er helligt og magisk. Det er unikt. Og det er så smukt.

Jeg forstår nu den store søgen efter den helige gral, og hvorfor de aldrig fandt den.

Den var et sted, de aldrig ledte.

Den er i hver en kvinde. Så tydelig, så tæt på og alligevel så langt fra datidens søgeres opfattelse.

Jeg får tårer i øjnene over denne nye indsigt og tårer i øjnene over, hvad jeg er i gang med...

 

I min verdensopfattelse sker intet tilfældigt og altid med muligheden for at lære nyt. Jeg kommer til at tænke på, om jeg skulle blive gravid endnu en gang for at kunne blive ledt til denne indsigt, at den hellige gral er kvindens livmoder?

Jeg bliver fyldt af den dybe indsigt, at det kvindelige, det at vi kan give liv, at vi kan skabe liv er så fantastisk og så helligt, og så meget noget, vi bør værne mere om.

Ja faktisk ser jeg for mig i min meditation, hvordan vi ændrer vores samfund, så vi endelig beundrer og passer på den vidunderlige og magiske proces det er at lave et barn.

Alt for mange kvinder er stressede både under graviditeten, under fødslen og især efter fødslen.

I min meditation ser jeg store forsamlinger af gravide kvinder, der sammen støtter hinanden i den magiske proces, de er i gang med. Det helt store samarbejde mellem menneske og Gud.

Mine tårer er stoppet. Jeg er roligere. Lyden i mine nye hørertelefoner kører stadig. Og nu skal jeg skal tisse.

Heldigvis kan jeg tage musikken med mig.

__________________________

Nynne Bojsen
Familiecoach, Psykoterapeut MPF, Cand.comm., Supervisor
Mobil: 61 41 42 04
mail@familiecoaching.dk
http://www.familiecoaching.dk
https://www.facebook.com/FamiliecoachingOgTerapi/?ref=bookmarks

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Aborten gav mig ny indsigt. Læs mere