ADHD set fra et andet perspektiv

I disse år er ADHD blevet en diagnose flere og flere får. Historisk set hed det før "DAMP" - en diagnose opfundet af en svensk professor, der nu er forældet og som aldrig blev til andet end et skandinavisk fænomen.

Den nuværende diagnose, der er international kan læses her: www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/damp.htm

ADHD er efter min mening svært for rigtig mange. Det er måske "krudt i rumpetten" og tankerne farer afsted, men der er ikke tale om en sindsygdom (som nogen tror), der er tale om en hjerne med særlige evner til at være i følelserne, opfange intuitive og kreative flow og være i nu'et.

Alt sammen kvaliteter som vi her i den alternative verden sætte pris på.

Måske er det bøvlet at adhd'eren ofte taler før han/hun tænker, glemmer alt muligt eller ofte er plaget af angst eller fylder for meget...

Det er efter min mening beskæmmende at mange i den "alternative" verden ignorer adhd'ere ved at sige at adhd ikke eksisterer eller blot er noget medicinal industrien "har opfundet", det er på linje med at sige til depressive at "de bare skal tage sig sammen"..

Jeg tror at  adhd er kommet for at blive, jeg tror også at mennesker, der "reducerer" det til noget biokemisk eller psykologisk ikke har fat i det rigtige.

Jeg tror at sjælen er intakt, at adhd'erens opmærksomhed meget er i "nu'et" ,og at det derfor bryder med normen om at tilpasse sig hr og fru jensens virkelighed..ligesom alt andet lysarbejde, er det meget bøvlet at være "andeledes", "for hurtig", "for langsom"..for "intuitiv" i forhold til "den etablerede sandhed", men sandheden er at der er brug for mennesker, der tænker "udenfor kassen", er kreative og direkte..adhd'ere er forskellige, men ikke uduelige, kriminelle eller dovne..

Jeg tror at adhd bliver nødt til at betyde: Alternative, Dejlige, Healende, Drømmende...måske er det på tide at vågne op til en ny måde at se det på?

Her er et link til en test: www.servicestyrelsen.dk/adhd/adhd-indsatsen/opsporing/forlobsmodel Det er Russel Barckly's quick test for voksne ca. midt på siden.

Læs mere om ADHD på adhd.dk

Desværre er foreningen meget præget af at være en forening for damp børns forældre, men der er tegn på at ADHD måske også kan ses som noget, der har positive perspektiver, hvis vi griber der an på nye måder og gemmer skammen og skylden væk og ser på hele mennesket!

Link:

Anne Marie Geisker Andersen om adhd:

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Hej Chris,

ADHD-testen på min hjemmeside er efter min mening lettere at anvende.

Her er linket:

http://www.adhd-coaching.dk/index.php/content/view/36/83/

 

Mange hilsner

Charlotte Hjorth

Professionel ADHD Coach, ACG, PACG

www.adhd-coaching.dk

Tak Charlotte

Tusind tak! Er det ok hvis jeg ringer til dig?

Mvh

Chris

 

Har du set den nyeste? http://www.divacenter.eu/DIVA.aspx?id=461

 

Mvh

Chris

Hej Chris,

Ja, du skal være velkommen til at ringe.

Jeg kender godt DIVA 2.0. Var til ADHD Symposium i Nyborg i går, hvor den blev præsenteret. Har indtil videre kun fået lagt den på min blog:

www.adhd-coach-charlotte.blogspot.com.

 

Mange hilsner

 

Charlotte Hjorth

Professionel ADHD Coach, ACG, PACG

www.adhd-coaching.dk

 

 

 

ADHD set fra et andet perspektiv