Etik og moral, når vi lærer os selv noget indefra

 Onsdag eftermiddag kalder på tanker omkring etik og moral i forhold til intrapsykisk læring.

Udvikling og tillæring af nye færdigheder hvor du virkelig føler ,at du i sandhed, har lært noget nyt og virkelig ser livet fra en anden vinkel eller i et andet lys, som er meget bedre end før, er mulig og det kan ses ved en scanning af hjernen.

Det betyder, at når vi udvikler os og erhverver os nye måder at leve og være i livet på, gennem intrapsykisk læring, kan vi både mærke det i vores følelsesregister og se en fysisk forandring i hjernen."

Når vi har lært noget indefra, har vi også adgang til dele af vores følelsesregister, som vi ikke var i kontakt med før. Disse følelser påvirker vores tankegang og derved er udviklingen af vores sind i gang.

Hvis vi vælger, at lære noget der er positivt for os, vil vi naturligt føle os mere glade og i balance.
Denne glæde og balance påvirker os igen i en positiv retning.

Så det er tydeligt, at vi kommer ind i en god spiral, der påvirker os positivt.

Er vi glade, har vi typisk også lyst til at gøre andre glade og vi begynder at overveje på et dybere plan, hvordan og hvad vi kan gøre for andre og os selv, som er godt.

Og her kommer den etiske og moralske del, ind i intrapsykisk læring.

Det bliver altså mere naturligt for os at være dét menneske, vi egentlig ser som en god person, der gør gode gerninger i livet.

Det bliver nemmere at holde sig til dét, man godt ved inderst inde, er det rigtige.

Moral og etik betegnes af Wikipedia som:

"Etik og Moral er begreber, der betegner synspunkter om hvordan man bør opføre sig.

Moralsk opførsel er indbegrebet af, hvad en given person eller en gruppe af personer anser for sømmeligt og rigtige for menneskelig handlen.

Personens eller gruppens etiske overbevisning ligger til grund herfor, som udtryk for hvad person eller gruppe anser for gode og hensigtsmæssige mål, i livet generelt eller i særlige situationer."

Det betyder, at det er op til dig hvad du mener/føler er din moralske og etiske overbevisning og som du kan vælge, at leve dit liv efter.

Når vi lærer gennem intrapsykisk læring, bliver det langt nemmere at leve det liv vi egentlig gerne vil leve.

Det bliver nemmere, at behandle os selv og vores omgivelser efter vores overbevisning om, hvad der er vi selv mener, der er det "rigtige" at gøre.

Lever vi vores liv i overensstemmelse med vores overbevisning om, hvordan vi egentlig gerne vil opføre os som menneske, er den positive spiral i gang, ikke kun i tanke og følelse, men også i handling.

På den måde kan vi påvirke og selv og hinanden, til at leve et langt mere positivt liv i en mere positiv verden, som vi selv er med til at skabe.

Derfor er det vigtigt at vi tænker etik og moral, når vi lærer os selv noget nyt.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Étik og moral i psykoterapi. Læs mere på Levlykkeligt.dk