Er skilsmisse stadig tabu?

"Jeg havde en samtale, jeg for nylig havde med en børnesagkyndig fra Statsforvaltningen. Hun fortalte mig om deres børnegrupper. hvor skilsmissebørn mødes, og deler deres sorger og bekymringer med hinanden. De er glade for at møde børn med problemstillinger som dem selv, for selv de udmærket godt ved, hvem af deres kammerater på skolen der også er skilsmissebørn, taler de ikke sammen om det. De taler faktisk ikke rigtig med nogen om det…

Er det tabu at tale om skilsmisse? Er det tabu at være enten skilt eller skilsmissebarn?

Hvor meget skam, skyld og sorg er der ikke gemt i en skilsmisse – både for forældre og børn?

Jeg kan selv, 10 år efter min egen skilsmisse, blive ramt af en følelse af social devaluering. Ikke fra andres side, men min egen. Når jeg taler med forældre fra en sammentømret kernefamilie og fortæller, at min søn ikke er hjemme i påsken, fordi han holder påske hjemme hos sin far, kan jeg godt blive ramt af en udefinerbar følelse. En følelse af at ”ja, jeg er så også sådan en… en skilsmissemor.”

For mig følger der klart en sorg med. En sorg over, at livet er en kende mere besværligt i min familie end i en helt almindelig kernefamilies.

Jeg synes ikke, det er ikke en skam at være fraskilt, det er bare ikke altid lige let at tale om. Men.

Kunne det ikke være fantastisk, hvis vi som voksne kunne blive bedre til at tale sammen om vores skilsmisse, om alt det svære der følger med, om valgene og om sorgen og glæden? Hvorfor er mægling i skilsmisser ikke obligatorisk?

Tænk hvis vi forældre - ved selv at være det gode eksempel - kan lære vores børn at stå ved sig selv og tale sammen - også om de svære ting? Som f. eks. skilsmisse?"

Læs mere her om: mægling i skilsmisse 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Er skilsmisse stadig tabu? Læs mere