Hvilken tid henter du ressourcer fra?

Jeg coachede på et tidspunkt en kvinde, som var ramt af stress og manglede energi. Jeg valgte at arbejde med tidsressourcer.

Vi kan hente ressourcer både fra fortiden, nutiden og fremtiden, så jeg kastede os ud i nogle øvelser, hvor vi skulle arbejde med fortiden.

De går ud på at finde ud af hvilke ressourcer vi engang havde, og som vi ikke rigtig synes, at vi har mere. Måske har vi haft perioder i vores liv, hvor vi havde en rigtig god selvtillid, energi og optimisme.

Disse ressourcer ville jeg prøve at hjælpe kvinden med at få kontakt til.

Vi var kommet et stykke ind i øvelsen, da jeg indså, at der var noget, der ikke spillede. Der var intet positivt eller ressourcestøttende i fortiden (i hvert fald ikke noget denne kvinde kunne få øje på).

Jeg stillede undersøgende spørgsmål til, hvordan hun oplevede de forskellige tider: Fortid, nutid og fremtid. Der var et tydeligt mønster. Fortiden og fremtiden virkede abstrakt og diffust for hende. Hun oplevede dem nærmest som ligegyldige, ja de gav hende endda et uforklarligt ubehag.

Det gik op for mig, at jeg sandsynligvis sad overfor en Enneagramtype 6 – Skeptikeren. De er nemlig ”nutidsorienteret” og fokuserer på det faktuelle. Det der kan måles og vejes. Det giver sikkerhed. Skeptikeren har det nemlig svært med tillid – både til sig selv og omverdenen. At have tiltro til egne beslutninger, følelser og tanker. Så Skeptikeren kan have stor gavn af at udvikle den mentale intelligens. At optræne visualisering og lade fantasien og drømmen råde.

Hvordan har du det selv med dine tider? Nutidsorienteret som Skeptikeren her og de to andre Enneagramtyper Hjælperen og Perfektionisten?

 

eller

 

Fortidsorienteret – som Romantikeren, Iagttageren og Fredselskeren

Så beskæftiger du dig sandsynligvis en del med fortiden og har tæt kontakt med dine følelser, tanker og impulser, som hele tiden strømmer ind i din bevidsthed gennem dagdrømme og fantasier. I modgang har du en tendens til at fjerne dig fra situationen og gemmer dig i den indre, sikre verden.

Du kan derfor have glæde af at udvikle dit kropscenter og dermed evnen til at være spontan og aktivt til stede. Dette kan trænes ved hjælp af grounding øvelser og andre kropsbevidstgørende øvelser såsom yoga og massage.

 

Eller måske er du

 

Fremtidsorienteret – som Udretteren, Eventyreren og Frontkæmperen

Da vil du have et højt energiniveau og overvejende bruge mere energi og opmærksomhed på, hvad der skal ske ude i fremtiden, end hvad der skete i fortiden. Dit fremtidsfokus dækker over en indre oplevelse af manglende kærlighed, og du håber derfor på at finde denne kærlighed ude i fremtiden. 

Så kan du med fordel udvikle den emotionelle intelligens, hvor du vil opnå større helhed og balance i dit liv. Dette kan opøves ved at blive bevidst om dine følelser i nuet. Der findes særlige øvelse til at træne kontakten til dit hjerte og dermed din sande natur.

For os alle gælder det om at få afbalanceret vores tre centre og bruge dem optimalt.

 

At være til stede i kroppen med åbent hjerte og stille sind

 

Mange kærlige hilsner fra

Charlotte Djurhuus

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvilken tid henter du ressourcer fra? Læs mere