Sådan håndterer du selvsaboterende følelser

Kender du det ? Selvom du ved, at når du er småstresset, så skal du ”bare” tage nogle pauser. Evt. meditere og slappe af, men du kan ikke.

Når folk siger – ”Du skal bare tænke positive tanker”, så har du faktisk mest lyst til at slå hovedet ned i maven på dem. Du kan simpelthen ikke have det. Du bliver irriteret over de mindste ting. Der er kø på motorvejen. Der er kø i Netto. Der er dælme kø over det hele ! Arh – Manner, hvor er det hele bare hamrende irriterende.

Du har fuldstændig ret. Du kan ikke ”bare” være lykkelig og optimistisk, når du befinder dig længere nede på din følelses-GPS eller vibrationsstige.

Din vibration ligger simpelthen for lavt til, at du kan få kontakt til de højere liggende følelser.

Vores følelser sender vigtig information til os. Om vores behov bliver opfyldt eller ej. Om vores tanker og handlinger styrker os.

Hvad kan du gøre her og nu?

  1. Anerkend dig selv. Du har ret til at føle, dét som du føler. Ja, du er skidesur, møgirriteret eller smådeprimeret.
  2. Mærk dine ønsker eller behov, som ligger bag dine følelser. Hvad er det, du ikke kan eller må få?
  3. Respektér alle dine følelser og tag dem alvorligt. De prøver at fortælle dig noget vigtigt.
  4. Vær klar til handle på dem og få dine behov opfyldt.

 

Hvad kan du løbende gøre for at bevare kontakten til de højere liggende følelser?

Brug størstedelen af din tid på noget, der giver mening for dig. Noget der begejstrer dig eller gør dig tilfreds. Mange af os bruger 1/3 af vores liv på arbejde. Er det noget, der nærer dig? Har du en fritidsinteresse eller familie og gode venner, som nærer dig?

Find ud af om du er styret af frygt eller tillid? Hvad er dine grundlæggende overbevisninger? Hvad tænker og føler du f.eks. hvis du ser nyhederne og der bliver talt om, at der skal spares?

Sørg for at være i omgivelser, der støtter og stimulerer din tillid. Få evt. hjælp udefra til at opløse din frygt og andre selvsaboterende følelser.

Mange kærlig hilsner fra

Charlotte Djurhuus

Dette blogindlæg blev udvalgt af Levlykkeligt's samarbejdspartner Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin. 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Positive tanker og selvsaboterende følelser. Læs mere