Identitetskrise midt i livet

Mange oplever en slags nedsmeltning midt i livet. En identitetskrise. En meningsløshed med det hele. Det er din indre stemme, som prøver at vække dig.

Som børn er det fleste af os i rigtig god kontakt med vores sande jeg, vores kreative sans eller vi kunne også kalde det vores livskraft.

Vi kan også opleve den samme livskraft hos vores egne børn og vi bliver rørt og må dele de små søde historier med andre. Børn kan sige og gøre ting, som rammer os lige i hjertet og vi vågner måske lidt op.

Meningen med livet er, at vi skal have det godt og være fyldt af følelser som glæde, kærlighed, begejstring og tillid. Men igennem livet glemmer vi det på den ene eller anden måde.

Så første step er, at opdage og iagttage dig selv.

Er du egentlig bevidst om, hvornår du har kontakt til din livskraft eller vi kan også kalde det ”flow” og hvornår du ikke er?

Prøv at se her:

 

Når du er i flow, er du fuldstændig klar.           Når du ude af flow, er du forvirret

Når du er i flow, er du levende og vital.            Når du er ude af flow, er du træt

Når du er i flow, er du inspireret og oplyst        Når du er ude af flow, er du tung og mat

Når du er i flow, er du sjov at være sammen     Når du er ude af flow, er du ikke

med  

Når du er i flow, er din krop sund og virker      Når du er ude af flow, er du syg

optimal

 

Nu er du formentlig helt med på, hvad jeg mener.

Hvorfor er det så, at vi mennesker har så svært ved at komme i kontakt med vores livskraft og være i flow ret længe ad gangen, når det nu er så enkelt?

Det er sandsynligvis, fordi vi mennesker har været styret af frygt i generationer. Ja, det handlede jo om at overleve. Det er vores gamle krybdyrhjerne, der passer på os og den er ikke sådan bare at overhøre.

Den er også årsag til, at vi er mange som er temmelig mangelorienteret. Vi ved da godt med vores nyeste del af hjernen eller fornuften, at vi her i den vestlige verden har rigeligt med mad, husly og tøj på kroppen, men alligevel skraber vi til os og går shop-amok. Vores krybdyrhjerne styrer os. Frygt er en stærk kraft.

Det handler om at slippe, at overgive sig, at have tillid. Ja, dét er svært.

Du kan ikke ”regne” den ud. Du er nød til at føle dig frem og stole på, at dine følelser taler sandt.

Når du f.eks. føler frygt, overvældelse, bekymring, utålmodighed. Altså alle følelser, som får dig til at have det skidt, så skal du stoppe op. Der er noget, som du er nød til at undersøge nærmere, for du er på vej i den gale retning.

Føler du dig derimod glad, begejstret, taknemmelig og fri, så kan du trygt stole på, at du er på vej i den helt rigtige retning og du kan give den max gas. Der er intet som kan stoppe dig.

Lad hjertet vise dig vej.

Mange kærlige hilsner fra

Charlotte Djurhuus

Dette blogindlæg blev udvalgt af Levlykkeligt's samarbejdspartner Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin. 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Identitetskrise midt i livet? Så læs med her