Når frygten styrer

Jeg sad her forleden dag – ligesom mange andre – og surfede på de sociale medier. Ind imellem oplever jeg, at et oplæg eller en statusopdatering får en ordentlig omgang i kommentarsporet. Altså en masse negative og nedgørende kommentarer. 

Efterhånden har jeg det sådan, at jeg slet ikke har lyst til at læse kommentarerne, for ligegyldig hvor god en intention, der ligger bag det oprindelige oplæg, så er der altid malurt i bægret. 

Men gad vide hvad det er, der sker? Måske er det lille-jeg, som er på banen. 

Vi indeholder alle et lille-jeg og et stort-jeg. 

Det lille-jeg eller ”ego’et” bor i vores sind og er den, som vi identificerer os med som ”mig”. Skabelsen af det lille-jeg starter, når vi første gang bliver bevidste om, at der er forskel på ”mig” og ”de andre”. 

Det er også her, hvor vi bevæger os væk fra vores essenstilstand. Lille-jeg repræsenterer adskillelsen fra helheden og også begrænsningen af det, vi i virkeligheden er. 

Lille-jeg er dog nødvendig for vores overlevelse i vores fysiske verden, men skal helst ikke være den, som styrer. 

Hvordan opdager vi så, når lille-jeg styrer?  

Hver gang du dømmer andre og for den sags skyld dig selv. Hver gang du gerne vil placere ansvaret, for det du oplever, uden for dig selv. Hver gang du gerne vil finde de skyldige og opnå retfærdighed og hver gang du indtager offer-rollen, så kan du være temmelig sikker på, at lille-jeg har overtaget. 

Lille-jeg er meget kraftfuld og stærk, da denne del er styret af frygt. Når du prøver at udvikle dig, vil lille-jeg yde stor modstand. Lille-jeg ønsker nemlig ikke at opgive sine forestillinger, vaner og fortællinger om sig selv og andre, da de vil indebære en form for ”selv-opløsning”. Det er bl.a. derfor, at det er så hulens svært at ændre vaner, tænke ud af boksen. Ja,  i det hele taget alle former for selvudvikling. 

Hvad kan du så gøre? 

Opdag, når lille-jeg løber af med dig og bliv bevidst om, at du også har et stort-jeg. 

Det store-jeg eller vores ”essens” bor i vores hjerte og er vores oprindelige, sande identitet. Store-jeg ved, at alt er forbundet. ”Det, der er godt for mig, er også godt for helheden”. Du er altså ikke egoistisk, når du arbejder på at hæve din egen energi. Når du hæver din energi, hæver du også andres energi. 

Dit store-jeg ved, at det er inden i os selv, at vi skal lede efter modstanden, hvis vi ikke oplever kærlighed i vores liv. Dit store-jeg ved, at alt hvad vi møder i livet, er en slags afspejling af vores eget indre. 

Du ved, at du har kontakt til dit store-jeg, når du kan møde alt i livet med nysgerrighed, åbenhed og ægte interesse. Altså ingen fordomme. Når du tager 100% ansvar for dit liv og ved, at du – og kun du – har magten til at ændre det, som du ikke er tilfreds med. 

Du ved, at du har kontakt til din essens, når du opererer ud fra kærlighed, tillid og visdom.

Mange kærlige hilsner fra

Charlotte Djurhuus

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Når frygten styrer på de sociale medier - læs mere