Gemmer du dig i fortiden? - om at føle sig håbløs

Gemmer du dig i fortiden?

Kender du til følelsen af håbløshed? Har du en oplevelse af at ”De andre kommer nok aldrig til at forstå mig?”. Så har du nok også et stort behov for at forstå dine følelser og meget gerne kunne forklare dem til andre.

Eller oplever du mere håbløsheden over for dig selv? At du nok aldrig kommer til helt at have det, som skal til, for at klare dig. ”Jeg bliver nok aldrig god nok”. Så har du måske også et stort behov for at trække dig fra omgivelserne og søge efter information, viden og kompetence.

Måske føler du dig håbløs både i forhold til dig selv og i forholdet til omverdenen. ”Jeg vil altid være ubetydelig i mine og andres øjne”. Derfor har du vanskeligt ved at lægge dit engagement i noget som helst, og det er meget nemmere at glemme – falde i søvn for dig selv og for livet. 

Så kunne det godt tyde på, at du refererer til Enneagramtype 4, 5 eller 9. Alle disse typer reagerer på stress og vanskeligheder ved at fjerne sig fra at deltage i situationen, og bevæger sig hellere ind i den indre, sikre verden af tanker og forestillinger.

Når livet ikke ser ud til at bringe noget godt, kan det svare sig at trøste sig med oplevelser af kærlighed og glæde fra fortiden. 

Hvis du kan nikke genkende til dette, har du formentlig et underudviklet kropscenter i betydningen, at du har svært ved at være spontan og aktivt til stede i den konkrete virkelighed. At du skal tænke, mærke eller fornemme, før at du overhovedet handler.

Til udvikling er dit kropscenter er grounding-øvelser og andre kropsbevidstgørende teknikker rigtig gode. Meditation er godt, men der findes også andre måder.

Bevæg kroppen, især fødder, ben og underliv.

Syng og dans.

Vær i kontakt med sollys – kom udenfor. Du er i live.

Vand – tag en svømmetur - en svømmehal er fin, bare du er i kontakt med vand, så du mærker, hvor du kommer fra.

Jord – lav evt. havearbejde. Mærk livet, at tingene gror, at der er en cyklus, at du hører til.

Mange kærlige hilsner fra

Charlotte Djurhuus

Dette blogindlæg blev udvalgt af Levlykkeligt's samarbejdspartner Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin.  

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Føler du dig håbløs ? - læs mere