De sociale medier og Loven om tiltrækning

Hvis du har en profil på facebook eller i det hele taget surfer en del på nettet, har du måske også lagt mærke til, at der popper mere op af det, som du sidst har søgt på. Det kan være, at du har kigget lidt på en tøjshop, søgt efter den seneste græsslåmaskine eller klikket rundt på dine ferieønsker.

PLOP – så popper der lige en annonce op på det, du tilsyneladende ønsker dig.

Vidste du, at Facebook kun viser 20% af statusopdateringerne fra dine venner. Samtidig sorterer Facebook i dine ”likes” ?

Man skulle næste tro, at Facebook havde hørt om ”Loven om tiltrækning” for dét du fokuserer på, får du mere af.

Hvis du f.eks. er blevet gravid, så vrimler det pludselig med gravide kvinder og forældre med barnevogne. Eller hvis du planlægger at købe dig en Citroën C3 Picasso, ja så dukker der præcis sådan en model op rundt om hvert gadehjørne.

”Loven om tiltrækning” er en naturlov ligesom Tyngdeloven. Du behøver ikke at tro på den, for at den virker. Det gør den bare. Så vi kan lige så godt lære den at kende, så vi kan få det bedste ud af den.

Der er to grundprincipper i Loven om tiltrækning: Alt er vibration og Lige tiltrækker lige.

Videnskabeligt forklares det ved, at alt i universet vibrerer på en bestemt frekvens. Denne frekvens kan vi som mennesker ændre ved hjælp af vores følelser og tanker. Hjertet og hjernen er begge elektromagnetiske organer, som tilsammen kan ændre den fysiske virkelighed, vi lever i. Meget interessant.

Samtidig er der det fænomen, der hedder, at lige tiltrækker lige. Dét du sender ud, får du også tilbage. Forstået på den måde, at hvis du f.eks. går rundt og er eddikesur og kværulerende, så er sandsynligheden for, at du bliver mødt med kærlighed, begejstring og glæde nok ikke særlig stor.

Når vi nu ved, at det vi fokuserer på, får vi mere af, så er det ”bare” om at fokusere på det positive, dét vi ønsker os, dét vi gerne vil have mere af.

Du kunne jo starte med at ”like” alt det positive og fantastiske, andre deler på Facebook eller linkedin, så vil der automatisk dukker mere op af det. Hvis du derimod deltager i en negativ debat, så vil du sandsynligvis få mere af samme skuffe.

Selvfølgelig er det forskelligt, hvad vi næres af. Det kan også være, at du elsker en rask lille diskussion eller ønsker at dykke ned i det melankolske følelsesregister.

Men lige meget hvad, så vær opmærksom på, at du selv bestemmer, hvad du får mere af.

Mange kærlige hilsner

Charlotte Djurhuus

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
De sociale medier og Loven om tiltrækning - Læs mere