Den fandens forandring –eller den forunderlige forandring?

Alt ændrer sig hele tiden - også dig. Nyd det!

Lige nu er du i gang med en forandring.
Din krop ændrer sig hele tiden helt ned på celleplan – og helt uden at du bliver spurgt.
Uden om dig ændrer al ting sig også hele tiden. Vejret skifter, årstiderne skifter.
Faktisk er det eneste der aldrig ændrer sig i vores liv netop det faktum, at alting ændrer sig – hele tiden.
Ind imellem er det fantastisk. Som at vågne en forårsmorgen til en udsprungen påskelilje. Andre gange ville man helst være fri – når man bliver fyret, bliver syg, kæresten går fra en, eller et elsket menneske dør.
Vi vil så gerne føle og trygge – men realistisk set er det stort set umuligt at sikre sig i den ydre verden – lige meget hvor mange forsikringer man tegner. Helt anderledes forholder det sig imidlertid inden i.
Efter at jeg for snart en del år siden stiftede bekendtskab med EFT og andre værktøjer inden for energipsykologi/energimedicin, opdagede jeg det fantastiske i at kunne ændre på – ikke forandringen – men min egen følelsesmæssige reaktion på forandringen.
Og hvor mærkeligt det end måtte lyde, så er det akkurat lige så godt. I virkeligheden er det jo ikke forandringerne som sådan, der er problemet. Det er hvordan vi har det med dem. Alle de følelser vi får i klemme. Vores sorg. Vores angst. Vores bekymring.
Når den indre vejrudsigt står på storm – eller måske endog tsunami – smitter det af også i den ydre verden. Det påvirker vores tanker – og vores handlinger. Og ud over at det er ubehageligt, påvirker det i høj grad også vores fysiske virkelighed. Det påvirker vores bio-kemi så vi lettere bliver syge, og det påvirker vores gennemslagskraft og den måde vi virker på andre mennesker så vi risikerer at komme ind i en negativ spiral.
Det nytter jo alligevel ikke, tænker vi – og så nytter det alligevel ikke!
EFT – Emotional Freedom Technique er er tapping metode (ligesom Tankefelt Terapi) hvor man kombinerer lette slag (tapping) på akupunkturpunkter med tankemæssigt fokus. Det er forbavsende effektivt.
Fornylig havde jeg en klient, som kom fordi hun havde angstanfald og hjertebanken om natten. Efter to sessions sov hun som en baby og sagde: ”Tænk at det kan lade sig gøre. Jeg er en helt ny mig, og jeg er helt forelsket i mig selv.” Nu vil hun lære EFT.
Men ud over de resultater jeg oplever med mine klienter – og som til stadighed overrasker mig – har jeg flytte markant rundt på grænsebommene inde i mig selv. Min tilværelse er stadig foranderlig – og alt går ikke altid, som jeg kunne ønske mig, men jeg er blevet utrolig meget bedre til at navigere i det. Og det føles godt.
 
 
 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Forandring er uundgåelig - brug EFT til at nyde den.