Tror du på et liv FØR døden?

Svaret er JA ikke? Videre vil næste spørgsmål...Tror du på DIT liv før DIN død?Også her skulle svaret gerne
være et rungende JA! Og hvordan er det så - 
dit liv?

Kender du det ?

Nogle gange er det som om udfordringer, modgang og problemer nærmest står i kø og vælter ind over dig, andre gange swinger livet i jazz - du er lige der, hvor tonen passer - griber noden i luften og fløjter med, den ene appelsin efter den anden lander for dine fodsåler og råber 'tag mig' ....  

Hvorfor denne ups and downs?

Dybest set tror jeg ikke, vi 210 % selv kan bestemme alt, hvad der sker i vores liv og f.eks. beslutte, at NU skal det være slut med modgang og drænende oplevelser. 
Der imod ved jeg, at vi kan træne sindet til at opleve modstand og kritik på en rummelig og mere upersonlig måde, at vi kan løfte og udvide vores livsopfattelse, bevidst vælge glæden og derved tackle problemer og udfordringer langt mere konstruktivt. 

Livet er - hverken arbejdsmæssigt eller personligt - et 'Happy Quick Fix' men heller ikke 'Et hårdt og tungt modspil'. Kunsten, at se lyset, læren og muligheden i alt der sker og fastholde et positivt fokus, er en evig udfordring, og ikke noget vi lærer én gang for alle! Den evne skal inspireres, trænes og næres dagligt. 
 

 

OG hvordan gør jeg så det ?

Lad os begynde et sted vi alle kender – I hverdagen.

Selvhardcore optimister og frie freelancere (som mig, sagde hunden) kan opleve perioder, hvor dagene ligner én stor gentagelse, en forudsigelig række af 'to do og to be', hvor timerne bare skal overstås ...

HVIS/ NÅR det sker over mere end et par dage, er det tid til et 'wake up call' - ændre fokus og skabe forvandling. Bare en lille én.  

FOR DU OG JEG VED DET JO GODT:

Alle dage og nætter har glimt af Magi (Whauu, what a word).Selv på enganske almindelig arbejdsonsdag er der mulighed for :


• at tage imod udfordringer, der giver sommerfugle bask og adrenalin kick 


• at skabe succes og bidrag, der gør dig høj af glæde


• at møde mennesker, der vækker din puls og gir' dig smilende kinder 


• at gøre noget andet og langt sjovere end du plejer! 
 

 

Nøglen ligger i at slippe (noget af) 
kontrollen og frygten. 

At forlade tilskuer pladsen og gå på banen. Igen. Være kreativ og modig nok til 
at satse lidt af dig selv. Indgå i ægte relationer 
og bidrage aktivt. Sige ja og have tillid til det, 
der sker undervejs. Yeahhhhhh. So far so good.

MEN HVAD SÅ, når der bare ikke sker NOGET ? 


Så er det, du selv må svinge handsken eller tryllestaven, slå håret ud og sætte dig bag rattet... samtidig med at du skærper sanserne i nuet... For hey, er der ikke noget, der kalder, lyser, længes efter DIG og DINE talenter lige her og nu. Noget du kunne udfordre eller berige? På din arbejdsplads, i familien, på den store plæne eller...Du behøver ikke tage til Timbuktu. Kig dig omkring. Der er brug for dig og dit bidrag lige her. Der er masser af magi og muligheder lige NU.

Jeg elsker, når livet og menneskene omkring mig folder sig ud lige midt i hverdagens puls. Som en sammenpresset blomsterknop, der pludselig opdager solen – og breder kronbladene ud. Åben og parat til livet. JO, gu’ kræver det mod og vilje – og måske også en lille snert optimistisk craziness. Men altså, du opdager aldrig din egen eller livets sande værdi, hvis du forbliver i boksen med sammenfoldede vinger. Så hvad er det værste, der kan ske?

Sådan kan du begynde:

Slip (lidt af) kontrollen - Kig på 'to do listen' og erstat et af punkterne med et 'jeg har LYST til' og GØR det. JO det må godt være lidt skørt.

Vær en aktiv medspiller i dit liv - og ja, jeg mener netop MEDspiller. Du skal være din egen bedste ven !

Vær også en aktiv MEDspiller i andres liv - Ping - pong - Hvordan får du det bedste ud af dine kollegaer og venner ? Hvordan kan du bidrage til mere glæde og overskud?
I dit eget liv ? I andres ? 


Hvad skal der til for, at vi føler os godt tilpas og får lyst til at bidrage ?
Skærp dine sanser - lyt, læs, smag, mærk ...

Vær åben

Sig JA ( selv om din første reaktion er Nej ) Prøv at være Ja siger en hel dag ... og nat.

Hav fokus på det, der gør dig glad og får dig til at stråle. HVAD er du glad for lige NU?

Begynd med en succes. Start i det små. Måske de røde sko skal ud og danse…

 

Se og mærk hvordan det skaber glæde, mening og værdi, at skubbe lidt til grænserne og bruge sig selv på en ny måde. Bidrage positivt. Ret ryggen og smil til dit liv. Du har lige gjort en ganske almindelig dag til en ganske ualmindelig god dag. 


Kærligst Dorthe

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tror du på et liv FØR døden?