Forundring

Dyb forundring

”Dyb forundring”  er skrevet i en solstråle af lysende energi med masser af kærlighed fra en meget nysgerrig og kærlig sjæl.

I takt med at jeg bevæger mig ind i den spirituelle verden, som står lysende klar for mig med alle dens fantastiske energier, bliver jeg mere og mere forundret.
Engang læste jeg følgende: ”Når du gør modstand mod tingenes tilstand ved at nægte at acceptere dem, bruger du al din energi på at yde modstand. Først når du accepterer tingene som de er, får du frigjort energi, som du kan bruge til at ændre tingenes tilstand.”
Det er i det mit udgangspunkt er.

Hjælp

Ovenstående citat fra jeg husker ikke hvem, har været min tilgang a la, der må være plads til alle.
 Imidlertid står det mig også lysende klar, at jeg bliver nødt til at bede om hjælp til at løse den gordiske knude.

Hvorfor

Jeg læser og hører, at der også inden for de spirituelle er flere, der skriver og giver råd om kosten. Jeg læser og hører at holdningerne og rådene om kosten i vid udstrækning er de samme, som hos de alternative kostvejledere. Nemlig – generelt: ”undgå sukker, hvedemel og mælk” uanset hvilken ende, der er problemer med. ;-
Jeg er dybt forundret over at læse/høre om, hvordan de officielle kostråd nærmest er ikke eksisterende.
Muligvis er jeg bare endnu ikke stødt på sites inden for den spirituelle verden her i landet, der anerkender de officielle kost anbefalinger.

Ærgerligt!

Er videnskaben ikke eksisterende?

Jeg fatter ikke en bønne af denne specielle problematisering af kosten. Den skeptiske tilgang til Nordiske Næringsstof Anbefalinger og i sidste ende WHO (World Health Organisation), som det naturgivent munder ud i.
Husker vi tilbage til en kernesund vision, så jeg en overgang mange i min konsultation, der var grædefærdig over at have brugt mange tusinde kroner på at investere i mærkværdige levnedsmidler, som absolut ikke er en nødvendighed for at leve et liv med kost og krop i balance. 
Lidt på niveau med alle de kure, der florerer i forhold til at opnå et vægttab.

Et lettere liv

Som diætist er min erfaring, at der dybest set ikke skal ændres, så vældig meget på den enkeltes kost, for at opnå den balance, der tjener kroppen. Selvom kosten indledningsvis indeholder bunker at tomme/kritiske kalorier i form af alt for meget tilsat sukker, skævvridning af de for kroppen vigtige fedtsyrer og mangel på kostfibre.
Det kræver naturligvis, at du går i dybden med den kost, den enkelte hidtil har fået. Og  at du hurtig kan spotte sammensætningen af næringsstoffer og konvertere det til muligheder, der passer til den enkeltes præferencer.

Hvedemel

Ganske almindelig hvedemel er ikke noget, vi anbefaler, at spise vældig meget af, fordi det vigtigste er fuldkorn. Sådan har det ALTID været. Der er blot blevet sat mere spot på fuldkorn. Måske fordi vi uheldigvis har set en nedgang i fuldkorn, som er super vigtige kostfibre.
De seneste år ses der desværre oftere og oftere mangel på guldkorn i form af fuldkorn. Jævnligt ses også at kostfibre fra grøntsagerne er blevet siddende i filteret, når de laves til den populære grønsagsjuice.
Det er stort set en katastrofe for bakteriefloraen og dermed den øgede risiko for udvikling af kræft i tyktarmen. Desuden er fuldkornsprodukters bidrag med vigtige vitaminer og mineraler og kostfibres evne til at øge mæthedsfornemmelse og sænke blodets fedtstoffer værdifuldt.
I stedet proppes solsikke- og et hav af andre kerner indenbords. På trods af at der netop her ses et stort indhold af tungmetallet cadmium i mange af disse kerner. Endvidere er indholdet af kalorier i disse kerner stort.

Mælk

Mælk erstattes jævnligt af Rismælk, der stor set kun består af tomme kalorier. Der er ikke mange næringsstoffer at skrive hjem om. Måske anbefales i stedet sojamælk, som vi som fagfolk er lidt forsigtige med på grund af flere ting, som blandt andet østrogenlignende stoffer. Den anbefales, når der er en faglig grund til det.
Hvorfor er mælk mon blevet hængt ud som skurk?

Jeg underkender bestemt ikke den lille procentdel af etniske danskere, der mangler enzymet laktase og derfor ikke kan spalte mælkesukkeret laktose. Men der kan i dag købes specialprodukter til denne diagnose.  Ligesom mennesker, der kommer fra andre verdensdele eksempelvis fra Østen ofte har manglende laktase produktion.
At undersøge om der er mangel på enzymet laktase er i dag, noget den praktiserende læge hurtigt kan udrede.
Naturligvis er der børn, der er allergisk overfor mælkeproteinet. De fleste af disse børn diagnosticeres inden et års alderen og 75 % er vokset fra det ved 3 års alderen. Jeg medgiver også en problematisering af sødmælk og andre fede mælkeprodukter. Sødmælk tjener kun de helt små børn i en kort periode.  Sammen med sødmælk kan vi i øvrigt passende vippe de syrnede mælkeprodukter med samme indhold af fedt og som samtidig indeholde masser af tilsat sukker. Måske endda også tilsat farvestoffer i, hvis du køber de udenlandske syrnede mælkeprodukter.
De magre mælkeprodukter indeholder trods alt fra naturens side 12 gode næringsstoffer, der er let for kroppen at optage.

Sukker

Tilsat sukker skal vi ikke have meget af, men at sige at det fuldstændig skal undgås er i min optik en asketisk tilgang.
De generelle anbefalinger går på at højst 10 E% ( energiprocent) af den samlede mængde kalorier skal komme fra tilsat sukker. Det er enkelt og reel at vejlede ud fra.
Eksempelvis har du behov for 1500 kalorier svarer det til at du højst bør spise/drikke ca. 35 gram og 2000 kalorier ca. 50 gram.

Nysgerrig

Jeg er bare en nysgerrig videbegærlig sjæl.
Hvad er det, der gør at du fravælger de officielle kostanbefalinger, Nordiske Næringsstof Rekommandationer og i sidste ende dermed også WHO i dine råd om kost?

Fra en dybt forundret diætist, der dyrker de spirituelle energier. Meget. I det hele taget alt det, vi selv kan gøre med sindet/psyken.
Måske er det fordi, jeg ikke har været der så mange år endnu, at jeg blot mangler at komme længere op i de højere luftlag for at forstå, at der skal en hel speciel kost til for at være spirituel.

Min egen forståelse af de spirituelle energier, er at du naturligvis stadig lever i harmoni med den udvikling og de videnskabelige landvindinger, der er og kontinuerlig opnås.

Min tilgang til kosten gennem mange års uddannelse udelukkende målrettet kostens betydning for sundhed og sygdom er, at det skal være let at gå til og frem for alt passe til den enkelte.

Kærlighed

Min tilgang, værdigrundlag og trosretning er kærlighed, som i ærlighed som i ær lighed.
Det er også i den ånd, jeg har skrevet indlægget og som jeg ønsker, det skal forstås. Det sidste ved jeg godt er fuldstændig uden for min rækkevidde.
Med interesse for energier har jeg naturligt en stor interesse for kvantefysisk og dermed også de store lærermestre hvoraf vores kendte og hyldede kvantefysikker Niels Bohr skrev, ”at det vi observerer, bliver præget af den seende handling.”

Kærlig hilsen
Hanne Svendsen Smile

Privat praktiserende Diætist og forfatter

 

__________________________

Relaterede artikler efter område




Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kost og Spiritualitet. Officielle kostanbefalinger anerkendes ikke af den spirituelle verden