MIG, MIG, MIG ....og så lige MIG

Verden bliver konstant mere og mere egoistisk.


Det ses tydeligt i trafikken. Bilister kører stærkt og hasarderet. Cyklister kører alle andre vegne end på cykelstien. Alle med fokus udelukkende på sig selv og uden omtanke for andre. Vi skælder ud og retter på andre fordi de generer ”mig”. Det mest benyttede tegn i trafikken er efterhånden en ”finger”. Ingen tager hensyn længere. Det er blevet en ”glemt gammel dyd”. Eller er det i virkeligheden det, det handler om?


Jeg har benyttet trafikken som eksempel fordi den er så åbenlys, men kunne lige så godt godt have valgt samarbejdsforhold på en arbejdsplads. Pointen er den samme. Det handler om mig, mig ...og KUN mig. Vores verden bliver mere og mere indsnævret til hvad ”jeg” skal nå, ordne, klare og der er ikke overskud til at kigge på den større helhed. Andre mennesker er blevet en forhindring frem for en berigelse.


Jeg er klassisk homøopat. I den homøopatiske model for sundhed og sygdom arbejdes der grundlæggende med tre tilstande, som mennesket udvikler sig i sin patologiske udvikling: Den første er Funktionelle Forstyrrelser som 'blot' er generende – den følges af Kompensationen (ignorerer der overhovedet er et problem) – og til sidst Destruktion, som – både mentalt og fysisk – er kendetegnet ved de 'slemme' sygdomme. Vi ser mange flere tilfælde af ADHD hos børn, multiallergikere, neurologiske lidelser over til depression, stress og udbrændthed. Bare tænk på det eksplosive salg af lykkepiller.


At det egocentriske verdensbillede kun handler om ”mig” har som konsekvens at enhver forhindring skal 'fjernes', dvs. destrueres. Problemet er at denne livsindstilling gør os mere syge, giver mindre nærvær og glæde.


I den homøopatiske model er det, vi i daglig tale kalder sygdomme, blot individuelle symptomer på en bagvedliggende ubalance, den egentlige sygdom. Symptomerne ikke er forhindringer der bare kan 'fjernes'. De er blot tegn på at noget er galt, er ude af balance. Det er denne bagvedliggende ubalance som skal behandles, og det kan den kun hvis der tages hensyn til helheden, hele mennesket. Det er glædeligt for mig som homøopat at se hvordan livsglæde, nærvær og generel sundhed forøges ved en behandlingsform, der tager hensyn til ovenstående. Til gengæld piner det mig at se et offentligt sundhedssystem som fokuserer på at holde symptomerne væk (læs: skjult). Det svarer til at brænde sin hånd på en varm kogeplade, give noget smertestillende medicin for dernæst at sætte hånden tilbage på kogepladen og give samme skadelige påvirkning. Det vil være meget sundere – og langt mere berigende – for befolkningen om vi alle kiggede på de bagvedliggende ubalancer og rummede helheden. At smile til andre med kærlighed i øjnene er nu engang sjovere end at kigge i spejlet med lidelse.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Super Miguel - love you Ivan

Miguel Opstrup er en dybt inkompetent behandler!

 

Jeg var hos Miguel i start 2009 og klient der i lidt over 4 mdr., jeg fik 3 piller i alt, og efter første pille oplevede jeg bl.a. en voldsom svimmelhed der plagede mig dagligt, og som der først aftog efter 1 år!

Jeg konfronterede ham med mine bivirkninger, men han blev meget defensiv og aggressiv og nægtede at svare på mine spørgsmål om det (jeg har alle mails som bevis), han påstod bare at det ikke kom fra hans medicin, trods jeg fik det dagen efter jeg tog den første pille, og aldrig før har oplevede den slags svimmelhed.

Jeg blev lovede guld og grønne skove om at han sagtens kunne helbrede mig, men det eneste jeg fik ud af min behandling der var tomme lommer og en forværring af mit helbred.

Dybt inkompetent og uansvarlig behandling!

Så kæmpe advarsel mod denne behandler!

MIG, MIG, MIG ....og så lige MIG